Tenis

Bajka na US openu se nastavila: Lejla i Ema zakazale tinejdž finale

Komentari

Autor: Euronews

10/09/2021

-

09:00

Bajka na US openu se nastavila: Lejla i Ema zakazale tinejdž finale
Radukanu i Fernandes - Copyright Tanjug / AP Photo/Seth Wenig, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Kanađanka Lejla je u polufinalu eliminisala Arinu Sabalenku 2:1 (7:6, 4:6, 6:4), dok je Britanka Ema bila bolja od Marije Sakari 2:0 (6:1, 6:4).

Bajka dve tinejdžerke se tako nastavila na US openu, a jedna će ostvariti devojačke snove. Njujorška publika je od starta turnira svojski podržavala obe teniserke i nadale se atomoskom finalu zvezda koje dolaze. 

Lejla Fernandez i Ema Radukanu su pobrale sve simpatije, oduševile su i one koji ne prate tako pomno tenis i verovatno će zbog njih i gledati finale.

 

 

Potvrdile su startni epitet "tinejdž čuda". Lejla Fernandez (19) je na šest učešća na gren slemovima do sada imala samo četiri pobede, a već je taj broj nadmašila u Njujorku. Redom je eliminsala Konjuhovu, Kapelijevu, Osaku, Kerberovu, Svitolinu i sada Sabalenku.

Ema Radukanu (18) se tek drugi put našla u glavnom žrebu na nekom gren slemu, kvalifikacije je krenula sa 150. pozicije i načinila čudo. Padale su prvo u kvalifikacijama Šofs, Bolkvadze i Šerif. Zatim na glavnom turniru Fogele, Žang, Soribes Tormo, Rodžers, Benčić i Grkinja Sakari. I sve po 2:0, sve ubedljivo, niko joj nije ni prišao.

 

 

Slomila je Lejla Fernandez u dvoipočasovnoj divovskoj borbi Arinu Sabalenku i došla nadomak ostvarenja snova - 2:1 (7:6, 4:6, 6:4). Ema Radukanu je uništila je Grkinju servisom, savršeno birala uadrce i ršeenja - 2:0 (6:1, 6:4). Impresivno.

Zvezde su rođene, videćemo u subotu koja će da više da zasija.

Komentari (0)

Sport