Tenis

Ponuda za Federera i Nadala: Dođite da uživo gledate kako Đoković ruši vaš rekord

Komentari

Autor: Euronews

11/09/2021

-

11:03

Ponuda za Federera i Nadala: Dođite da uživo gledate kako Đoković ruši vaš rekord
Ponuda za Federera i Nadala: Dođite da uživo gledate kako Đoković ruši vaš rekord - Copyright Adrian Dennis/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Noć između nedelje i ponedeljka mogla bi da postane jedna od najznačajnijih u istoriji tenisa, budući da najbolji svetski teniser Novak Đoković ima priliku da postane prvi igrač u poslednjih pola veka koji je osvojio sva četiri Grend slema u istoj godini.

Rival će mu biti Rus Danil Medvedev, a ukoliko trijumfuje u tom susretu Nole će postati jedini teniser u istoriji koji je osvojio više od 20 Grend slem titula.

Upravo zbog toga, poznati teniski novinar Ben Rotenberg je postavio zanimljivo pitanje da li će Rodžer Federer i Rafael Nadal doći u nedelju uveče (22.00h) da uživo posmatraju kako Đoković ulazi u istoriju.

"Da li će Federer i Nadal doći na US Open da gledaju Đokovića u nedelju kako pokušava da obori njihov rekord od 20 osvojenih Grend slemova. Sampras, koji se povukao iz tenisa, došao je kod Federera 2009. godine", napisao je Rotenberg.

Povučena paralela je pokrenula mnoge polemike u svetu tenisa, ali teško je očekivati da u vreme pandemije virusa COVID-19 Rafa i Rodžer pređu "pola sveta" da bi gledali Novakovo finale, tim pre što su, za razliku od Samprasa ta 2009. godine, i dalje aktivni teniseri.

Komentari (0)

Sport