Tenis

"Artur Eš" se orio "Nole, Nole", Đoković je zaplakao: Izgubio sam, a srećan sam

Komentari

Autor: Euronees

13/09/2021

-

01:00 >> 13:56

"Artur Eš" se orio "Nole, Nole", Đoković je zaplakao: Izgubio sam, a srećan sam
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Stadion na kojem su navijači tokom proteklih godina često bili protiv Novaka Đokovića, u finalu ovogodišnjeg US Opena bio je apsolutno na njegovoj strani.

Čudno je bilo sve to gledati. 

Trudila se publika u Nujorku poslednjih godina da na svaki mogući način ometa najboljeg svetskog tenisera, uvek su bili protiv njega, ali nikada nisu uspeli da ga izbace iz takta. Uvek je bio smiren, odmeren i fokusiran na igru, čvrst i rešen da im pokaže kako greše što su protiv njega.

I onda, kad je došao u situaciju da, možda ne ceo, ali barem dve trećine stadiona budu na njegovoj strani, kao da se nije snašao. Najpre na terenu, u igračkom smislu, mada je tome doprinela i gotovo prefektna partija Danila Medvedeva, a onda i emotivno. Jednostavno, emocije su bile jake, možda prvi put u karijeri jače od njegovog mentalnog stanja, pa je svet mogao da vidi i da jedan takva mašina može da zaplače.

profimedia

 

"Hvala vam mnogo", bile su prve reči uplakanog Đokovića tokom ceremonije dodele pehara, mada su prve suze bile primetne već u pauzi između pretposlednjeg i poslednjeg gema na meču, koliko god s eNovak trudio da ih sakrije iza peškira:

"Razmišljao sam o oba scenarija i šta bih rekao na kraju. Voleo bih da kažem da večeras iako nisam dobio meč, moje srce je ispunjeno srećom i ja sam najsrećniji čovek zato što ste učinili da se osećam ovako specijalno. Dodirnuli ste moju dušu. Nikada se nisam osećao ovako u Njujorku. Volim vas, vidimo se brzo", poručio je Đoković.

profimedia

 

Pre nego što se zahvalio publici, Novak je čestitao Medvedevu.

"Hteo bih da počnem od toga što ću čestitati Danilu. Ako iko postoji ko u ovom trenutku zaslužuje titulu – to si ti. Apsolutno si fantastično odradio posao. Jedan si od najboljih ljudi na turu, sjajno se provodimo", rekao je Đoković.

profimedia

 

Suze su u tim trenucima bile pod kontrolom, čvrstina karaktera i umeće kontrolisanja emocija koje su mu donele toliko velikih pobeda i trofeja ponovo su uspeli da uspostave hijerarhiju svojstvenu samo jendom od najboljih sportista na planeti. Dostojanstveno i sportski je čestitao rivalu, priznao da je bolje i otišao da odradi još jednu ne prijatnu, ali profesionalnu i patriotsku obavezi - da porazgovara sa srpskim novinarima.

profimedia

 

E, to ga je baš slomilo. Ne odmah, nego kada je nakon podrobne analize meča i kompletnog učešća na US Openu dotakao nekih drugih životnih prioriteta.

"Suprug sam i otac, imam druge prioritete kada se život sagleda u celini. Želeo bih više da budem sa decom, to sam sebi obećao jer… Odsustvo me boli dosta", krenule su suze Novaku, malo je zastao i pokušao da nastavi, ali bezuspešno, pa je pre odlaska u svoju svlačionicu smao kratko poručio:

- Izvinjavam se.

Komentari (0)

Sport