Tenis

Marej hvalio Đokovića: Njegovi uspesi su neverovatni i bez kalendarskog slema

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2021

-

20:52

Marej hvalio Đokovića: Njegovi uspesi su neverovatni i bez kalendarskog slema
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser. Novak Đoković, nedavno je u finalu US Opena poražen od ruskog igrača Danila Medvedeva i tako propustio šansu da osvoji kalendarski slem. 

Ipak, britanski teniser, Endi Marej, smatra da je najbolji teniser na svetu već osvojio četiri slema za redom, te da je to već dovoljno neverovatan podvig:

”Vidim da se digla velika prašina oko toga kako Novaku nije pošlo za rukom da osvoji kalendarski slem. To je činjenica, ali on je već to uradio kada je bio najbolji na četiri grend slema zaredom. Zar to nije nešto neverovatno? Naravno, nije uspeo da to uradi u jednoj godini, bio je na korak i to da uradi, ali mu sada nije pošlo za rukom. Novak je pokazao da je to moguće, ali nije nimalo lako”, istakao je Marej, a potom prokomentarisao i ogromno dostignuće Eme Radukanu, osvajačice US Opena u ženskoj konkurenciji:

”Ona će biti vrhunska teniserka, tu nema dileme. Naravno, narednih nekoliko godina neće biti lake za nju. Ovo što je Ema postigla sada je neverovatno. Nadam se da će uraditi još velikih stvari u karijeri. Ako ikada ona ili njena porodica žele da popričaju sa mnom, uvek ću biti tu. Ali ne želim da budem taj lik koji će posle svakog poraza davati svoje mišljenje o tome šta je trebalo da uradi drugačije ili ne jer to nije korisno za nju”.

Komentari (0)

Sport