Tenis

Ema Radukanu menja trenera: Potreban mi je neko sa više iskustva

Komentari

Autor: Euronews

24/09/2021

-

19:05

Ema Radukanu menja trenera: Potreban mi je neko sa više iskustva
Ema Radukanu - Copyright Tanjug/(AP Photo/Seth Wenig)

veličina teksta

Aa Aa

Britanska teniserka, Ema Radukanu, koja je nedavno osvolija US Open, prekinula je saradnju sa svojim trenerom, Endrjuom Ričardsonom.

Samo dve nedelje nakon senzacionalnog uspeha, Radukanu je odlučila da promeni trenera, a pominje se da bi novi mogao da bude doskorašnji trener Simone Halep, Daren Kejhil: 

''Teško je voditi takve razgvore, ali potreban mi je neko sa više iskustva, neko koje prošao sve ovo i ko radio je sa igračicama koje su bile u situaciji u kojoj sam ja sada. Osećam da mi je potreban neko ko bi mogao da me usmerava, jer je sve ovo novo za mene. Tada sam bila oko 200. mesta na WTA listi. U to vreme sam mislila da će Endrju biti odličan trener. Nisam ni sanjala da ću osvojiti US Open i da ću sada biti 22. na svetu. U ovoj fazi karijere potreban mi je neko ko ima iskustva, neko ko zna kako je biti na ovom nivou i šta je potrebno da bi se tu ostalo'', rekla je Ema.

Radukanu je sa Ričardsonom počela da sarađuje u julu, posle Vimbldona, kada je bila pozicionirana oko 200. mesta na WTA listi.

Komentari (0)

Sport