Tenis

Dobra vest za Austrijanca: Dominik Tim ne mora na operaciju

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2021

-

20:12

Dobra vest za Austrijanca:  Dominik Tim ne mora na operaciju
Dominik Tim - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dominik Tim (28), austrijski teniser i osmi igrač na ATP listi,  objavio je da neće morati na operaciju zgloba desne ruke.

Austrijanac se povredio u junu na ATP turniru na Majorki kada je tokom meča protim Adrijana Manarina u osmini finala doživeo nezgodu i morao da preda meč.

Peti reket sveta u tom trenutku morao je na dužu pauzu. Propustio je Vimbldon, nije mogao da brani titulu na US Openu, otkazao je sve turnire do kraja sezone.

"Bio sam u Belgiji da bismo odlučili je li potrebna operacija na mom zglobu i, srećom, imam jako, jako dobre vesti. Operacija neće biti potrebna - napisao je Tim na Tviteru, i dodao:

"Zglob je stabilan i dobro izgleda. U sledećim nedeljama ga moram učiniti gipkijim i ojačati ga, učiniti sve da budem ponovo spreman da igram tenis. Veoma se radujem. Prošlo je mnogo vremena otkako nisam držao reket u ruci i, iskreno, nedostaje mi".

Tim je u ovoj sezoni odigrao samo devet turnira, a najbolji rezultat postigao je u Madridu. Plasirao se u polufinale i doživeo poraz od Aleksandra Zvereva.  

Komentari (0)

Sport