Tenis

Neočekivano finale u Indijan Velsu: Nori i Besilašvili za prvu masters titulu

Komentari

Autor: Euronews

17/10/2021

-

08:39 >> 10:10

Neočekivano finale u Indijan Velsu: Nori i Besilašvili za prvu masters titulu
Kameron Nori - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill, File

veličina teksta

Aa Aa

Britanac je bio bolji od Grigora Dimitrova 2:0, a Gruzijac od Tejlora Frica istim rezultatom.

Bugarin Grigor Dimitrov je eliminacijom Danila Medvedeva omogućio Novaku Đokoviću da i posle Mastersa u Indijan Velsu ostane broj jedan na ATP listi, ali je, činilo se sve do sinoć, imao i čist put do titule. Međutim, Britanac Kameron Nori bukvalno ga je za 87 minuta počistio sa terena 2:0 (6:2, 6:4) i obezbedio sebi mogućnost da se bori za prvu Masters titulu.

Odličnu formu koju je pokazao u San Dijegu kada je izgubio finale turnira od Ruda, Nori je demonstrirao protiv Dimitrova. Napravio je dva startna brejka, poveo 4:0 i lako dobio prvi set 6:2 za svega 27 minuta.

Snažni servis, dobra igra doneli su mu posle četiri brejk lopte i vođstvo u drugom setu. Britanac je sigurno čuvao servis i na kraju zasluženo slavio 6:4. Ukoliko slavi protiv Besilašvilija postaće prvi Britanac koji je osvojio Indijan Vels, jer su Mari, Henman i Rusedski gubili finala.

 

 

Nikolaz Basilašvili je protiv sebe imao Amerikanca Tejlora Frica ali i publiku. Međutim, za 103 minuta 36. igrač ATP liste uspeo je da slavi i uđe u finale 2:0 (7:6, 6:3). 

Servirao je dobro Fric, nanizao 11 asova, ali je 10. gemu prvog seta propustio dve brejk-set lopte, pa se ušlo u taj-brek. Za nijansu se bolje snašao Gruzijac i dobio ga 7:5. 

Velika bitka vodila se i u drugom setu. Ponovo je Fric propustio dve brejk lopte u trećem gemu, da bi Nikolaz iskoristio svoju jedinu u šestom i poveo 4:2. Do kraja je uspeo da održi serevis iako je na krilima publike Fric propustio dve brejk lopte u devetom gemu za ostanak u meču. Besilašvili je postao prvi Gruzijac koji će igrati za titulu na Mastersima.

Komentari (0)

Sport