Tenis

Endi Marej: Imao bih više uspeha da sam rođen par godina kasnije

Komentari

Autor: Euronews

25/10/2021

-

22:24

Endi Marej: Imao bih više uspeha da sam rođen par godina kasnije
AP Photo/Patrick Semansky - Copyright AP Photo/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Britanski teniser, Endi Marej, istakao je da mu je krivo što nije rođen par godina kasnije, kako mu se karijera ne bi poklopila sa najvećim teniserima sveta:

„Očigledno je, s jedne strane, da mi je žao zbog toga, jer kažem sebi da bih bio uspešniji, da bih osvojio mnogo više trofeja da sam rođen pet ili šest godina kasnije. Imao bih daleko više šansi da dođem do pehara. Opet, s druge strane, imao sam mogućnost da igram i da izazovem najbolje igrače u istoriji ovog sporta na najvećim turnirima“, kaže Marej, pa dodaje:

„Igrao sam sa Nadalom na Rolan Garosu, sa Federerom na Vimbldonu, sa Đokovićem na Australijan openu i US openu i uvek sam dolazio do finala. Čak i na Olimpijskim igrama. Jasno, nisam dobio sve te mečeve, ali neke jesam. Sad se osećam srećnim što sam imao mogućnost da igram protiv njih, jer sam kroz te mečeve i sam napredovao, visoko podigao lestvicu mojih mogućnosti“.

Endi je potom pomenuo Danila Medvedeva kao najspremnijeg za sam vrh:

„Za mene, Medvedev je najspremniji da pobeđuje na tvrdoj podlozi. Osvojio je US open, ali i pre toga su njegovi rezultati na betonu bili sjajni. Mislim da je njegova igra kompletnija nego ostalih mlađih igrača, jedino za šljaku nisam siguran. Cicipas nije uopšte loš, ali tu je i nekoliko drugih momaka koji takođe mogu do trofeja. Kada je trava u pitanju, za to su potrebni posebni kvaliteti, specifična je podloga i nema baš mnogo specijalista za nju. Čak i Cicipas i Medvedev se na njoj muče“.

 

Komentari (0)

Sport