Tenis

Đoković iz Pariza poručio Australijancima: Kažite već jednom šta tražite na AO

Komentari

Autor: Euronews

31/10/2021

-

19:55

Đoković iz Pariza poručio Australijancima: Kažite već jednom šta tražite na AO
Novak Đoković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković pre početak sutrašnjeg Mastersa u Parizu odgovorio je i na pitanje o vakcinaciji koja se traži na Australijan openu 2022. godine.

"Odlučiću kada vidim šta će biti konačna odluka Teniskog saveza Australije. Do tada, ne želim da pričam o tome. Kada budu rekli zvanično šta traže, tada ću se oglasiti", poručio je Novak.

Osmeh na licu Đokovića dovoljno je oslikavao njegovo raspoloženje u Parizu posle dužeg odsustva i bolnog poraza na US openu od Danila Medvedeva.

"Bila je ovo naporna i iscrpljujuća sezona. Mentalno je bilo teško. Drago mi je što sam se vratio, naporno sam trenirao proteklih nedelja. Mogu da odigram dobro i daleko da doguram. Opasno po mene bi moglo da bude to što nisam dugo igrao".

Ciljevi za broja jedan su isti - uvek najviši.

"Cilj je da ostanem prvi na kraju godine i da odigram dobro sa reprezentacijom na Dejvis kupu. Naučio sam da se nosim sa porazima. To je prilika da naučite da napredujete. Poraz od Medvedeva stigao je i u najgorem i u najboljem trenutku istovremeno. Drago mi je što sam imao podršku publike, koju inače nisam imao. Ono što sam doživeo tamo je bilo posebno. Nisam to očekivao. Veoma sam zahvalan, bilo je drugačije nego u poslednjih 15 godina. Tog dana sam ostvario pobedu sa publikom. Važno je bilo za moje emocije. Nadam se da ću takvu energiju iskoristiti u Parizu" rekao je Đoković, a prenosi "B92".

Đoković će sutra igrati svoj prvi meč posle duže pauze, i to u dublu na Mastersu u Parizu sa Filipom Krajinovićem. Sutra su treći po redu, igraće protiv Aleksa De Minora i Luka Savilja iz Australije i duel se očekuje oko 15 časova.

Komentari (0)

Sport