Tenis

Odlična uvertira za Rolan Garos: Đoković najbolji u Beogradu

Komentari

Autor: Vladimir Sukdolak

29/05/2021

-

15:40

Odlična uvertira za Rolan Garos: Đoković najbolji u Beogradu
Odlična uvertira za Rolan Garos: Đoković najbolji u Beogradu - Copyright E-Stock/Dušan_Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković treći put u karijeri osvojio je ATP turnir u Beogradu, pošto je u finalu bio bolji od Slovaka Aleksa Molčana – 6:4, 6:4. Srbin je do 83. titule u karijeri stigao posle sat vremena i 28 minuta.


Meč je pratila igra sa puno oscilajcija na obe strane, pre svega u prvom setu, kada je viđeno čak sedam brejkova, jedan više na strani najboljeg igrača sveta.

U drugom je takođe bilo prilično izjednačeno, iako je Slovak u ovom trenutku na 255. mestu ATP liste. Činilo se da je pred Novakom lagan posao kada je poveo 4:2. Molčan je, međutim, odmah uzvratio istom merom i vratio duel u egal.

Motivisani i uporni Slovak, ipak, je posustao posle brejka, što je Đoković iskoristio i sa dva gema priveo duel kraju.

Đoković je po broju osvojenih titula u ATP eri na petom mestu večne liste. Ispred njega su Rafael Nadal sa 88, Ivan Lendl, koji je osvojio 94, Rodžer Federe sa 103 i neprikosnoveni Džimi Konors sa čak 109 trofeja.

Srbin neće imati puno vremena za slavlje i odmor jer ga već naredne nedelje očekuju izazovi na Rolan Garosu. Cilj prvog reketa sveta je osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske, gde mu na putu stoje najveći rivali u karijeri Rodžer Federer i "kralj šljake", rekorder po broju osvojenih turnira na Rolan Garosu, Rafael Nadal.


Zanimljivo je da bi protiv Švajcarca mogao da odmeri snage u četvrtfinalu, a protiv Španca u polufinalu.

Đoković će u prvom kolu igrati protiv Tenisa Sandgrena, dok će ga u drugom, u slučaju da bude uspešan na startu, čekati bolji iz meča Luka Puj - Pablo Kuevas.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport