Tenis

Braća Đoković zagrljeni sa peharom: Marka dugo nismo videli

Komentari

Autor: Euronews

29/05/2021

-

19:38

Braća Đoković zagrljeni sa peharom: Marka dugo nismo videli
Braća Đoković zagrljeni sa peharom: Marka dugo nismo videli - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kada je Novak Đoković kao mlad teniser počeo da krči put ka zvezdama, njegova braća Marko i Đorđe bili su redovni na tribinama teniskih stadiona gde god je njihov stariji brat igrao.


Uz oca Srđana i majku Dijanu, bili su najvernija i najdraža publika srpskom teniseru. Kako su godine prolazile, tako su članovi porodice Đoković sve ređe viđeni zajedno na okupu u Novakovim ložama.

U subotu, posle još jedne osvojene titule, 83. po redu za najboljeg igrača sveta, tri brata su na centralnom terenu proslavila Novakov uspeh.

Poslednjih godina najmanje se u javnosti ili u kadrovima sa najvećih turnira pojavljivao Marko Đoković, srednji brat i momak koji se takođe jedno vreme bavio profesionalno tenisom. Marko je, ipak, odlučio da prekine igračku karijeru i da se posveti radu u teniskoj akademiji "Puente Romano Beach Resort" u Španiji.

Živi u Marbelji i retko je Srbiji. Promenio je imidž i sa kačketom, maskom i naočarima za sunce, bilo ga je teško prepoznati ovih dana u Beogradu.

Marko je u opširnom intervju za "El Mundo" pričao o svom odrastanju.

"Kada sam imao 14 godina, otac mi je ponudio da izaberem - studiranje ili igranje tenisa. Izabrao sam ovo drugo i tako otišao u Valensiju, na akademiju, pa se vratio u Srbiju na nekoliko meseci, da bih se potom smestio u Nemačkoj. Oslanjajući se samo na sebe postao sam odrasla osoba mnogo brže nego neka deca mojih godina", rekao je Đoković za španski list.

Rani odlazak od kuće podrazumevao je prevremeni kraj detinjstva.

"Zbog samoće sam sazreo mnogo brže od ostalih dečaka mojih godina. Posvetiti se tenisu, kao i svakom sportu, uključuje mnogo odricanja. Mnogo stvari morate ostaviti na putu da biste se usredsredili na ono što se dešava na terenu", rekao je Marko i dodao da mu je mnogo pomogao Pepe Imaza.

"Oni koji mogu da treniraju u svojim mestima porekla imaju veliku sreću, ostali, poput mene su primorani da vrlo brzo napuste porodicu i prijatelje kako bi proveli život putujući sami s jednog mesta na drugo na planeti. To je, bez sumnje, negativna strana. Ali, s druge strane, vi upoznajete mnoga mesta i mnogo divnih ljudi."

Kao dete je učen da bude jak i ne pokazuje bol.

"Sve me je to puno koštalo. Učili su me da ne pokazujem bol, da budem jak, jak kao moj otac, ali ja uistinu nisam bio takav", naveo je Marko Đoković u intervjuu za "El Mundo".

Komentari (0)

Sport