Tenis

Đoković usvojio filozofiju Ibrahimovića: Što sam stariji, osećam se mlađe

Komentari

Autor: Euronews

11/11/2021

-

11:26

Đoković usvojio filozofiju Ibrahimovića: Što sam stariji, osećam se mlađe
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković je intervjuu za "Gazetu delo sport" pohvalio filozofiju Zlatana Ibrahimovića

Poznanstvo Novaka Đokovića i Zlatana Ibrahimovića, asa Milana, traje odavno a najbolji teniser sveta je novinaru italijanskog uglednog lista "Gazeta delo sport" rekao da je mnogo i naučio od Šveđanina, koji je nekoliko godina stariji.

"Dopada mi se Ibrina životna filozofija: što sam stariji, osećam se mlađe. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage, da nikada ne odustajete i da budete puni samopouzdanja. Po tome se prepoznajem u njemu, mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren ulazi sa svešću o svojim kvalitetima koji proizilaze iz njegove radne etike", rekao je Đoković.

Đoković se sprema za završni Masters u Torinu gde želi trijumfalno da završi rekordnu sedmu godinu kao najbolji teniser na ATP listi. Prvi reket sveta je zadovoljan što se završni Masters ove sezone preselio iz Londona u Italiju, a bude mu i sećanja.

 

 

"Vraćam se u grad u kojem sam bio sa 15 godina kada sam učestvovao na juniorskom turniru. Pokušaću da uživam što je više moguće. Srećan sam što se igra u Italiji gde uvek osetim veliku strast za sportom i imam poseban odnos sa navijačima. Naravno, mogao bih da kažem da sam imao velike uspehe u Londonu u poslednjih 11 godina, ali za poromociju našeg sporta sjajno je što će se Završni turnir održati u novom mestu i u zemlji koja voli tenis", najavio je Novak.

Masters u Torinu igra se od 14. do 21. novembra a učestvuju Novak Đoković, Danil Medvedev (Rusija), Aleksander Zverev (Nemačka), Stefanos Cicipas (Grčka), Andrej Rubljev (Rusija), Mateo Beretini (Italija), Hubert Hurkač (Poljska) i Kasper Rud (Norveška).

Komentari (0)

Sport