Tenis

Đokovićeva poruka oko "slučaja Peng": Moramo da se ujedinimo i budemo spremni za akciju

Komentari

Autor: Euronews

19/11/2021

-

14:24 >> 14:59

Đokovićeva poruka oko "slučaja Peng": Moramo da se ujedinimo i budemo spremni za akciju
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Misterija oko stanja kineske teniserke Šuai Peng, kojoj se gubi svaki trag od momenta kada je iznela optužbe na račun zamenika premijera Kine Džana gaolija za seksualno zlostavljanje i dalje potresa sportsku javnost.

Iako je državni kanal Kine (CGTN) objavio da se "tenisrrka odmara kod kuće i da je sve u redu", malo ko veruje u istinitost navoda jer niko nije video teniserku da to i potvrdi.

Udruženje profesionalnih tenisera PTPA, čiji su osnivači Novak Đoković i Vasek Pospišil, na društvenim mrežama objavila oficijalno saopštenje o nestanku kineske teniserke.

 

 

"PTPA se zalaže za nezavisne dokaze koji potvrđuju bezbednost i lokaciju VTA igračice, Peng Šuai. Ne postoji ništa važnije za nas od zdravlja, bezbednosti i dobrobiti igrača. Moramo se ujediniti i biti voljni da preduzmemo akciju ako se svetu ne pruže potvrđeni dokazi o Penginom stanju", saopštio je PTPA.

Čelnici WTA zapretili su Kini oduzimanjem organizacije svih turnira na njenoj teritoriji ako se ne razjasni situacija sa nestankom kineske teniserke Šuaji Peng.



"Teško mi je da poverujem da je Peng zapravo napisala pismo ili da verujem u ono što u njemu piše. Spremni smo da zaustavimo sve poslove s Kinom, iako će nam to doneti ogromne komplikacije. Ali ovo što se događa je daleko veće od biznisa", rekao je predsednik WTA Stiv Sajmon.

Kineski Šenžen dobio je domaćinstvo završnog turnira godine za teniserke do 2028. godine, a ovo takmičenje je dolaskom u Kinu udvostručilo nagradni fond.

Komentari (0)

Sport