Tenis

Đoković nakon plasmana u polufinale: Znam da sam mnogima trn u oku

Komentari

Autor: Euronews

20/11/2021

-

09:48

Đoković nakon plasmana u polufinale: Znam da sam mnogima trn u oku
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković plasirao se u polufinale završnog Mastersa u Torinu pošto je u poslednjem meču grupne faze savladao Kamerona Norija.

Svetski broj jedan nakon meča nije govorio samo o tenisu.

”Mi smo konformističko društvo. U svakoj oblasti je isto. Prija nam da se priključimo stadu više nego da izađemo iz stada. Lakše nam je to nego da ustanemo i kažemo "Ljudi, ne mislim da je ovo ispravno, istinito, želim da se borim za druge". Mnogi biraju put gde se brinu samo o sebi. Meni to ne smeta, znam ko sam, šta sam, za šta se borim” rekao je Novak.

Đoković je svestan da njegovi stavovi pogađaju mnoge.

”Znam da sam mnogima trn u oku. Želim i pokušavam da raskrinkam taj monopol u tenisu koji postoji dugo. Niko ne priča o tome koliko zarađuju organizatori i turniri, već samo kolika je zarada Federera, Nadala i Đokovića. Ne priča se da je tenis treći najpopularniji sport, a nije ni u prvih deset po zaradi na svetu. Samo prvih 200 igrača živi od tenisa. Organizacija koju zastupam se zalaže upravo za momke i devojke da bi se njihov glas čuo. Sada se ne čuje jer će elita uvek da uzdiže elitu, ali tu je neki mali od Srbije da se umeša u priču” istakao je Đoković.

Najbolji teniser sveta večeras od 21 sat igra protiv Aleksandra Zvereva za plasman u finale turnira.

Komentari (0)

Sport