Tenis

Zverev o Novaku: Najveći svih vremena, nadam se da će ga pustiti da igra na Australijan openu

Komentari

Autor: Euronews

21/11/2021

-

10:42

Zverev o Novaku: Najveći svih vremena, nadam se da će ga pustiti da igra na Australijan openu
Zverev i Novak - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u finale Završnog mastersa u Torinu posle pobede nad našim Novakom Đokovićem. Nakon duela, utiske sa meča sabrao je Olimpijski šampion.

Zverev je u trećem velikom polufinalu ove sezone slavio sa 2:1 (7:6, 4:6, 6:3).

“Bio je fantastičan meč, bilo je potrebno mnogo fizičke snage. Sastali smo se pet puta ove sezone i svaki put je viđena velika bitka. Ne postoji čovek na svetu koji zaslužuje više poštovanja od Đokovića. S obzirom na to odakle je počeo i šta je sve ostvario, on je najveći svih vremena“, rekao je Zverev u intervjuu posle meča, a pohvale su usledile i na konferenciji za medije.

“Imam veliko poštovanje prema Novaku. Odlično se slažemo van terena. Razgovaramo često, ne samo o tenisu već i o životnim stvarima koje se dešavaju širom sveta“, dodao je Zverev.

Finalista je upitan da li bi Đokovićevi kriterijumi za igranje na Australijan openu trebalo da imaju više poštovanja u svetu tenisa, a Olimpijski šampion veruje da bi u Novakovom slučaju razumno bilo napraviti izuzetak.

Podsetimo, direktor AO i predednik Teniskog saveza Australije Kreg Tili, izjavio je da će svi igrači morati da prime dve doze vakcine kako bi se takmičili na grend slemu od 17 – 31 januara.

“Ovo je jako teško pitanje jer je politički obojeno. Zaista ne znam koji su njegovi kriterijumi, znam samo da ulazimo u drugu zemlju. Tu se ne radi o tenisu, već o virusu koji se širi, zar ne? Dakle ne radi se o turniru i sportu. Posle svega, ta zemlja nam dozvoljava ulazak, sve što treba je da sledimo pravila i savete. Nadam se da će Novak biti u stanju da igra. U krajnjem slučaju, ja sam broj tri na svetu i ako on ne igra, lakše mi je da osvojim turnir. To je očigledno. Ipak, pošto je on broj jedan na svetu, trebalo bi da bude tamo. Nadam se da će Vlada Australije napraviti izuzetak ili šta god mogu da urade za njega, kako bi mogao da učestvuje tamo", izjavio je  Nemac.

Za titulu će se boriti protiv Danila Medvedeva

“Spreman sam I radujem se susretu sa njim. Prošli meč je bio tesan I izgubio sam ga. Danil je jedan od najboljih tenisera na svetu trenutno I sigurno će me čekati velika borba”, zaključio je Zverev.

Finale će se igrati danas u 17 časova.

Komentari (0)

Sport