Tenis

Rafael Nadal uzbuđen pred povratak na teren: Turnir u Abu Dabiju će biti pravi test

Komentari

Autor: Euronews

01/12/2021

-

13:05 >> 13:24

Rafael Nadal uzbuđen pred povratak na teren: Turnir u Abu Dabiju će biti pravi test
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/(AP Photo/Nick Wass)

veličina teksta

Aa Aa

Rafael Nadal je van terena više od četiri meseca, povreda stopala u porazu od Lojda Harisa početkom avgusta na Vašington openu je zalečena i pravi planove za povratak na teren gde mu je prvi "gol" - Australijan open 2022. koji je na programu od 17. do 30. janaura. 

"Kralj šljake", kako prenosi "Marka" neće igrati za Španiju na ATP Kup, koji je na programu od 1. januara, ali hoće sredinom decembra na turniru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Imam iluziju da se vratim na teren što pre, ali dobro. Mora polako. Radim sve što mi stručnjaci kažu. Očigledno stavri idu na bolje jer da nije tako ne bih razmišljao o odlasku na turnir u Abu Dabi. Ne znam tačno šta sve može da se dogodi, ali Abu Dabi je za mene prvi test, uzbuđen sam što ću biti tamo, istakao je Nadal za "Marku".

Rafa na turniru koji se igra od 16. do 18. decembra u Abu Dabiju (Mubadala šampionat) igra u polufinalu protiv boljefg iz meča Endi Mari - Dominik Tim. Kako će proteći taj test on u ovom času ne može čak ni da predvidi.

„Kada se vraćate turnirima, planirate da pružite svoj maksimum. Međutim, ne znate nikad kakva je situacija dok ne odigrate nekoliko mečeva i testirate sebe“, rekao je Rafa.

Komentari (0)

Sport