Tenis

Srpski teniseri posle velike borbe u polufinalu Dejvis kupa

Komentari

Autor: Euronews

01/12/2021

-

23:32

Srpski teniseri posle velike borbe u polufinalu Dejvis kupa
Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniseri su uspeli. Pobedili su Kazahstan posle više od sedam i po sati ukupne borbe i prošli u polufinale Dejvis kupa.

Odlučio je dubl, u kom su Novak Đoković i Nikola Ćaćić pobedili Golubjeva i Nedovjesova. Rezultat je bio 2:1 u setovima (6:2, 2:6, 6:3).

Srbija je tako odnela pobedu ukupnim rezultatom 2:1. Prethodno je Miomir Kecmanović izgubio u singlu od Kukuškina, da bi potom Đoković savladao Bublika.

Naredni rival reprezentaciji Srbije biće Hrvatska. Taj duel na programu je 4. decembra. 

 

 

Poput singl mečeva, dubl je doneo veliku borbu i uzbuđenja. Srbija je odlično počela, uprkos tome što je Đoković imao malo vremena za odmor posle singla.

Prvi set dubla dobijen je ubedljivo 6:2. U drugom je viđena drugačija situacija. Srpski teniseri su izgubili dva brejka pa je pobednika odlučivao treći.

Bilo je neizvesno do 3:2, kada su Đoković i Ćaćić iskoristili priliku za brejk koja im se ukazala. Sledeći gem su lako dobili na svoj servis. Došlo je do 5:3 i Kazahstanci su servirali za ostanak u meču. Golubjevu je "zadrhtala ruka" pa je srpski tim imao prvu, nedugo potom drugu, a onda i treću meč loptu.

Upravo je treća bila srećna za srpske tenisere, iskoristili su je i usledilo je veliko slavlje.

 

 

Drugi polufinalni par činiće Nemačka i pobednik duela u kom će Rusija igrati protiv Švedske.

Finale je zakazano za 5. decembar.

Komentari (0)

Sport