Tenis

Šveđani pružili jak otpor: Rusija poslednji polufinalista Dejvis kupa

Komentari

Autor: Euronews

02/12/2021

-

20:27 >> 20:36

Šveđani pružili jak otpor: Rusija poslednji polufinalista Dejvis kupa
Medvedev - Copyright Tanjug/ AP Photo/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Rusi su pobedama Rubljova i Medvedeva u singlu pobedili Švedsku i u polufinalu će igrati sa Nemačkom.

Rusija je bila apsolutni favorit protiv Švedske, jer su u dva singla igrali drugi i peti teniser sveta protiv braće Imer koji su 94. i 171. na ATP listi. Međutim, ostvarili su trijumf mnogo teže nego što su očekivali.

Umalo da stariji brat Elias Imer (171. na ATP) napravi senzaciju u prvom meču protiv Andreja Rubljova. Izgubio je tek u taj-breku trećeg seta 2:1 (6:2, 5:7, 7:6)! Peti teniser sveta je lako za 27 minuta dobio prvi set 6:2 i očekivala se laka egzekucija. Međutim, Imer je u drugom igrao srčano i bez obzira što je Rubljev vodio 5:4 i servirao nije se predavao. Napravio je dva brejka dobio drugi set 7:5.

 

 

U trećem je Rubljov je u sedmom i devetom gemu imao čak sedam gem lopti, ali je Imer odbio sve napade i stigao do taj breka. Rus je tek tu bio siguran, dobrim servisima je nekako uspeo da se izvulče i slavi 7:6 (7:3).

Danil Medvedev je takođe imao poteškoća protiv Mikaela Imera iako je slavio relativno lako 2:0 (6:4, 6:4). U prvom setu je brejkom poveo 3:1, ali je izgubio šesti gem na svoj servis. Ipak, u devetom je dodao gas, napravio drugi brejk i za 37 minuta dobio prvi set.

 

 

U drugom se činilo da će Medvedev posao obaviti brzo jer je napravio dva brejka i poveo 3:0. Ipak, Imer se nije dao i napravio je brejk. Ipak, drugi reket sveta treći put je oduzeo sevris Šveđaninu za 5:2 i servirao za meč. I nije rešio meč, pa je novu šansu imao na 5:4. Medvedev ipak nije Rubljov, odservirao je kako treba i svlavio 6:4.

U dublu je od 20.40 trebalo da igraju Karacev/Rubljov protiv para Goranson/Lindštat za reviju i prestiž, ali je uz dogovor taj duel odložen pa je na kraju 2:0 za Rusiju.

Polufinale Dejvis Kupa

Petak, 3. decembar

Srbija - Hrvatska 16.00

Subota, 4. decembar

Nemačka - Rusija 16.00

Finale

Madrid, 5. decembar 16.00

Komentari (0)

Sport