Tenis

Serena brani Osaku, Boris Beker smatra da joj je ugrožena karijera

Komentari

Autor: Konstantin Radulović

01/06/2021

-

12:51

Serena brani Osaku, Boris Beker smatra da joj je ugrožena karijera
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Odluka japanske teniserke Nomi Osake da tokom trajanja Rolan Garosa ne odlazi na konferencije za medije, i da se, nakon što su je zbog toga kaznili, povuče sa ovog Gren slema podigla je mnogo prašine.

Trenutno druga igračica sveta je objasnila da ne može da se nosi sa tim pritiskom, da već duže vreme ima problem sa odlascima na druženje sa medijima i da je zbog toga odlučila da napusti takmičenje.

Veliki broj tenisera, ali i drugih sprtista stao je u njenu odbranu i zaista je veliko pitanje kako će se cela ova situacija završiti, odnosno da li će uobičajene konferecije za medije nakon sportskih dešavanja i dalje biti obavezne.

"Nisu svi ljudi isti i to moramo uvek da imamo na umu. Recimo, ja sam debela, a neko drugi je mršav i zbog toga ne može svako od nas da na isti način reaguje na određenu situaciju. Naomi ima svoje razloge zašto je to uradila i trebalo bi da je ostavimo na miru. Sigurna sam u to da daje sve od sebe da reši ovu situaciju na najbolji mogući način", rekla je Serena Vlijams, dok je bivši engleski fudbalski reprezentativac Džermejn Dženas dodao:

"To što rade Naomi je odvratno. Ona želi da igra tenis i da se maksimalno fokusira na sport koji toliko voli. Uopšte ne znam zašto bi da ide na te konferencije za medije ukoliko joj to predstavlja problem.

Japanskoj teniserki je podršku dao i čuveni košarkaš Stefan Kari, ali je sa druge strane legedarni teniser Boris Beker istakao da je odlazak na konferencije za medije profesionalna obaveza.

"Osaka je mlada devojka i ukoliko ona ne može da izdrži taj pritisak, onda je situacija zaista ozbiljna. Odnosno, mislim da je u pitanje dovedena njena karijera, jer ko zna da li će moći da učestvuje na ostalim turnirima. Morate da naučite da se borite sa time da izađete pred medije, čak i onda kad izgubite. Tokom karijere sam ih uvek mrzeo, ali sam morao dadajem izjave, jer su oni deo posla i bez njih nema novca i ugovora", rekao je Beker.

Komentari (0)

Sport