Tenis

Nema mnogo prepreka za Novaka i ostale tenisere: I nevakcinisani mogu da igraju na Australijan openu

Komentari

Autor: Euronews

17/12/2021

-

12:16 >> 14:08

Nema mnogo prepreka za Novaka i ostale tenisere: I nevakcinisani mogu da igraju na Australijan openu
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

I nevakacinisani teniseri će pod određenim uslovima moći da učestvuju na Australijan openu od 17. januara 2022. godine, definitivna je odluka vlasti u Melburnu.

Uslovi za vakcinisane tenisere je poznata, ali vlasti u Australiji su morali da popuste kako ne bi doživeli da im neki od najboljih tenisera ne dođu na turniru čime bi se izgubio kredibilitet i snaga prvog Grend slema u godini.

Teniseri će morati da prođu dva kruga provere pre konačne odluke Centra za imunizaciju Australije. Prvu će razmatrati stručni panel sastavljen od lekara iz oblasti imunologije, zaraznih bolesti i opšte prakse, a drugu Australijska tehnička savetodavnea grupa za imunizaciju (ATAGI).

Ukoliko se razlozi nevakcinacije budu smatrali od obe komisije opravdanim, na kraju će odluku doneti Centar za imunizaciju Australije.

Prvi čovek Australijan opena Kreg Tajli je rekao ranije da nijedan teniser do sada nije dobio takvu vrstu potvrde, a ministar sporta Martin Pekula spomenuo je u ovom kontekstu i Novaka Đokovića, za koga se nagađa da nije vakcinisan.

"Ako Đoković odluči da se ne vakciniše, a ne ispunjava uslove za medicinsko izuzeće, onda neće igrati i to će biti njegova stvar", rekao je Pakula.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara, Novak Đoković brani trofej od prošle godine i nalazi se na spisku igrača za turnir. 

Svetski broj jedan će od 1. januara u Sidneju braniti boje Srbije na ATP kupu.

Komentari (0)

Sport