Tenis

Štepanek nema dilemu: Novak naredne godine postaje najbolji teniser svih vremena

Komentari

Autor: Euronews

25/12/2021

-

10:17 >> 10:19

Štepanek nema dilemu: Novak naredne godine postaje najbolji teniser svih vremena
Radek Štepanek i Novak Đoković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Radek Štepanek, bivši trener Novaka Đokovića, uveren je da će srpski teniser naredne godine osigurati titulu najboljeg igrača "belog sporta" svih vremena.

Nekadašnji češki teniser počeo je saradnju sa Đokovićem krajem 2017, a u aprilu naredne godine saopšteno je da neće više raditi zajedno.

"Bilo je to veoma interesantnih sedam meseci, jer je to bio težak period za njega zbog povrede lakta. Nije odigrao nijedan turnir na kojem je bio zdrav, uvek smo morali da pravimo kompromis, a onda je odjednom operisao lakat i počeo da igra veoma rano. Nije završio rehabilitaciju, požurio je", rekao je Štepanek.

Đoković je od rastanka saradnje sa Čehom osvojio osam od poslednjih 14 Grend slemova. 

"Veoma sam srećan što je prevazišao sve to i što sada igra bez bolova. Neverovatno je šta je uradio. Ono što želi je da postane najbolji svih vremena i verujem da će se to i dogoditi sledeće godine. On menja istoriju na svakom slemu, i verujem da je to rekord koji želi samo za sebe", istakao je bivši trener najboljeg tenisera sveta.

Novak je u karijeri osvojio 20 Grend slem titula, čime se na večnoj listi izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom i priliku da se osamostali na vrhu imaće na Australijan openu, koji počinje 17. januara.

Srpski teniser je prijavljen za turnir u Melburnu, ali još uvek nije potvrdio dolazak.

Komentari (0)

Sport