Tenis

Kraj nagađanjima, Đoković zvanično preskače ATP kup

Komentari

Autor: Euronews

29/12/2021

-

10:22

Kraj nagađanjima, Đoković zvanično preskače ATP kup
Tanjug/AP/Michael Probst - Copyright Tanjug/AP/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Organizatori ATP kupa objavili su na zvaničnom sajtu sastave timova za to takmičenje, koje će se od 1. do 9. januara održati u Sidneju. Na spisku reprezentacije Srbije nema najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića.

Njegov nastup dovodio se u pitanju nedeljama unazad, a sada je i potvrđeno da neće igrati u Sidneju.

Srpski tim činiće Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Ćaćić i Matej Sabanov, kao i selektor Ivan Sabanov.

I dalje je otvoreno pitanje učešća Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Australije kasnije u januaru zbog situacije sa kovid protokolima.

Država Viktorija je donela rigorozne mere, što je uzburkalo javnost, s obzirom na to da takva situacija otvara mogućnost da neki od tenisera neće uzeti učešće na Australijan openu.

S obzirom na to, organizatori Gren Slema su odlučili da promene, odnosno, ''olabave'' određene mere. Konkretno, određenom broju nevakcinisanih, a naglašeno je da će broj biti jako mali, će biti dozvoljeno da budu učesnici isključivo uz medicinsko izuzeće od vakcinacije prilikom dolaska u Melburn.

profimedia

 

Naglašeno je da nevakcinisani učesnici koji budu dobili pomenuto medicinsko izuzeće neće biti primorani na karantin, već samo na izolaciju koja će trajati od testa pri dolasku, do dobijanja (negativnog) rezultata na istom.

Prvi čovek orgranizacije, Kreg Tejli, rekao je: "Ako se Novak pojavi, on će biti ili vakcinisan ili će imati medicinsko izuzeće".

On je dodao da želi najbolje igrače na turniru i da bi voleo da Novak učestvuje. Kaže i da Novak ne priča ni sa kim o svom statusu, kao ni da ga on to neće pitati jer to nije njegov posao.

Novak je čak devet puta osvajao Australijan open. Prvi put je to učinio 2008. godine, a prethodne tri godine je uzastopno bio na teniskom tronu Melburna.

Komentari (0)

Sport