Tenis

Kirjos "promenio ploču": Bila bi katastrofa ako Đoković ne bude igrao na Australijan openu

Komentari

Autor: Euronews

29/12/2021

-

13:17

Kirjos "promenio ploču": Bila bi katastrofa ako Đoković ne bude igrao na Australijan openu
AP/Andrew Brownbill - Copyright AP Andrew Brownbill

veličina teksta

Aa Aa

Teniser Nik Kirjos, smatra da bi bila prava katastrofa za ljubitelje "belog sporta", ukoliko Novak Đoković ne bi učestvovao na predstojećem Australijan openu.

Dok je učešće najboljeg tenisera sveta na prvom Grend slemu u sezoni još uvek pod znakom pitanja, izvesno je da u Melburnu nećemo gledati Rodžera Federera, a dilema postoji i kod Rafaela Nadala, koji je nedavno bio pozitivan na koronavirus.

Otvoreno prvenstvo Australije bi tako moglo da prođe bez "velike trojke", što se ne bi dopalo čak ni kontroverznom Kirjosu.

"Iskreno, ne znam Novakovu trenutnu situaciju sa bilo čim u vezi sa kovidom ili šta treba da bi igrao. Nadam se da je imao lep Božić i da će moći da igra i ostane u sportu što je duže moguće, jer sam ranije govorio da mislim da Federer, Nadal i Đoković treba da igraju. Ako sva trojica nisu tu, to je katastrofa. To je apsolutna katastrofa za navijače i ljude koji uživaju u tenisu. Očigledno je to dobra prilika za neke od mlađih momaka da prođu i naprave nešto veliko i da budu uticajniji, ali u celini nam je potrebno da oni budu deo sporta", rekao je Kirjos za "The Age".

Australijan open je na programu od 17. do 30. januara.

Komentari (0)

Sport