Tenis

Odličan tenis na ATP kupu u Sidneju: Favoriti gubili, slavlje Velike Britanije i Australije

Komentari

Autor: Euronews

02/01/2022

-

13:27

Odličan tenis na ATP kupu u Sidneju: Favoriti gubili, slavlje Velike Britanije i Australije
Odličan tenis na ATP kupu u Sidneju: Favoriti gubili, slavlje Velike Britanije i Australije - Copyright AP Photo/Steve Christo

veličina teksta

Aa Aa

Teniseri Velike Britanije pobedili su Nemačku 2:1 na ATP kupu, a istim rezultatom Australija je bila bolja od Italije.

Duel tenisera Nemačke i Velike Britanije u C grupi pripao je Ostrvljanima. Dan Evans je u prvom singlu pobedio Jan-Lenarda Štrufa ubedljivo 2:0 (6:1, 6:2), da bi izjednačenje Nemcima doneo Aleksander Zvered protiv Kamerona Norija 2:0 (7:6, 6:1).

Odlučujući poen Englezima doneo je dupbl Evansa i Džejmija Mareja koji su pobedili 2:0 (6:3, 6:4) Kevina Kravica i Zvereva.

U C grupi SAD i Velika Britanija posle prvog kola imaju po pobedu, Nemci i Kanađani su bez bodova. Prekosutra se sastaju Nemačka i SAD, odnosno Kanada i Velika Britanija.

 

 

Australija je u uzbudljivom meču B grupe pobedila u prvom kolu Italiju 2:1. Janik siner je doneo Italiji prvi poen u singlu jer je nadigrao Maksa Pursela 2:0 (6:1, 6:3). Mateo Beretini je trebalo da overi trijumf, ali je najbolje rangirani Italijan neočekivano bio poražen od Aleksa de Minaura, 34. tenisera na ATP listi 2:0 (6:3, 7:6).

U dublu su Džon Pirs i Luk Savil sa 6:3, 7:5 bili bolji od Beretinija i Simona Bolelija i tako domaćinima ATP kupa doneli prvi trijumf.

Posle prvog dana u B grupi Australija i Rusija imaju po pobedu, Francuska i Italija su bez bodova. Za dav dana Italija igra protiv Francuske a Rusija protiv Australije.

Komentari (0)

Sport