Tenis

Skandal je šta rade Đokoviću, sve su to političke igre: Viktor Troicki stao u zaštitu najboljeg igrača sveta

Komentari

Autor: Euronews

06/01/2022

-

10:18

Skandal je šta rade Đokoviću, sve su to političke igre: Viktor Troicki stao u zaštitu najboljeg igrača sveta
Đoković ispratio Troickog u penziju: Brate, hvala na svemu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki izuzetno je ljut i ogorčen zbog svega što se događa najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću u Melburnu, i čak smatra da su po sredu političke igre, odnosno da ništa od toga nema veze sa sportom.

On je to izjavio gostujući u jutarnjem program RTS-a, gde je naglasio da je posredi jedan veliki međunarodni skandal.

"Ne pamtim da se ovo desilo ovakvom šampionu, ne samo u tenisu, nego jednom od najvećih sportista svih vremena. Ne pamtim da je ijedan sportista bio ovako maltretiran od strane jedne Vlade", rekao je Troicki i nastavio:

"Putovao sam više puta u Austaliju i imam iskustva sa tim vizama, to je elektronska viza koja se aplicira ranije i dobijanje te vize se odobrava od vlasti iz Australije. To praktično znači da su oni znali sa kojom vizom će doći u Australiju. Tako da mi je malo apsurd - pustili su ga na avion i onda su kada se ukrcao na avion krenula nagađanja i izjave njihovih vlasti da će maltene potruditi da mu naprave problem i da ga ne puste"

Za Viktora Troickog nema dileme da je ono što Novak Đoković preživljava na aerodromu u Melburnu odavno prevazišlo sportske okvire.

"Ovoi su političke igre, nema to veze sa sportom. Čisto maltretiranje i jedan veliki, veliki skandal. Sve je krenulo nizbrdo kada je objavio taj post da kreće u Australiju i kao da su se tada zainatili i da su tada shvatili da treba da nešto promene. Znamo svi da je osvojio devet titula na Australijan openu i da je zaista imao veliku želju da dođe i da obori rekord u Grend slemovima. Zaista mi je sve ovo jako čudno i neprijatno sam iznenađen".

Ono što je posebno zasmetalo selektoru Dejvis kup reprezentacije Srbije je to što niko od organizatora Australijan opena nije stao u zaštitu Novaka Đokovića.

"Treba da zaštite svoje igrače kada već organizuju turnir. Naravno da vlasti određuju pravila i pravila treba da se poštuju, ali on je dobio odobrenje od njih da može da dođe, da može da igra, tako da mi je sve ovo jako čudno i nadam se da će se rešiti u najkraćem mogućem roku. Siguran sam da i ako dobije šansu da će mu ovo biti još jedan veći motiv da osvoji turnir", istakao je Troicki.

Komentari (0)

Sport