Tenis

ATP Kup u Sidneju: Kanada preko Rusije do finala, dubl odlučio pobednika

Komentari

Autor: Euronews

08/01/2022

-

20:54

ATP Kup u Sidneju: Kanada preko Rusije do finala, dubl odlučio pobednika
Felik Ože-Alijasim i Denis Šapovalov - Copyright Tanjug/(AP Photo/Steve Christo)

veličina teksta

Aa Aa


Kanada se plasirala u finale ATP kupa 2022 nakon što je pobedila Rusiju rezultatom 2:1. U borbi za pehar namenjen najboljem nacionalnom timu, igraće protiv Španije, aktuelnog vicešampiona.  

Pobednik polufinalnog duela odlučen je u dublu, Feliks Ože-Alijasim i Denis Šapovalov bili su bolji od Danila Medvedeva i Roman Safiulina, iako je ruski par poveo pošto je prvi set rešio u svoju korist sa 6:4. Kanađani su izjednačili na 1:1 pobedom od 7;5 u drugom setu, da bio potom bili uspešniji i u super taj-brejku, u dramatičnoj završnici, slavili su sa 10:7. 

U prvom meču Denis Šapovalov je pobedio Romana Safiulina sa 2:1 (6:4 5:7 6:4), međutim, šampion US Opena Daniil Medvedev ima je savršen odgovor, Ože-Alijasim bio je nemoćan 2:0 (6:4 6:0)  i ušlo se u dramatičan rasplet, a kopnačnog pobednika odlučio jemmeč dublova.

Finale je na programu u nedelju, na Ken Rouzvol areni, Šapovalov će se sastati sa Pablom Karenom Bustom, a Feliks Ože-Alijasim će odmeriti snagu protiv Roberta Bautiste Aguta. Rivali Šapovalovu i Ože-Alijasimu u dublu biće Pedro Martinez i Alehandro Davidovič Fokina.

Komentari (0)

Sport