Tenis

Španci nemoćni u finalu ATP kupa: Kanada je novi šampion

Komentari

Autor: Euronews

09/01/2022

-

12:01

Španci nemoćni u finalu ATP kupa: Kanada je novi šampion
teniseri Kanade - Copyright Tanjug/AP Photo/Steve Christo

veličina teksta

Aa Aa

Kanada je pobednik ATP kupa održanog u Sidneju, u finalu je pobedila Španiju sa 2:0. Denis Šapovalov i Feliks Ože-Aliasime dobili su oba singla protiv Pabla Karenja Buste i Roberta Bautiste Aguta tako da se dubl nije ni igrao.

Denis Šapovalov doneo je Kanadi prvi poena pobedom nad Karenjnom Bustom 2:0 (6:4, 6:3). Posle maratonskog prvog gema u kojem je Španac propustio pet brejk-lopti, teniseri su držali svoj servis sve do 10. gema. Onda je Šapovalov odigrao sjajno i realizovap orvu set loptu za 6:4. 

U drugom setu je Šapovalov poveo 4:1, Španac je uspeo da uzvrati brejk i dođe u priliku da servira za 4:4. Međutim, 14. igrač sveta je napravio novi brejk a zatim odservirao za pobedu (6:3).

 

 

Feliks Ože-Aliasime je na sličan način savladao Roberta Bautistu Aguta 2:0 (7:6, 6:3). Prvi set je u taj-breku dobio 7:6 (7:3). Roberto Agut Bautista je dobro ušao u meč, poveo je 2:0, ali je Kanađanin uzvratio brejkom pa se uz mnogo uzbuđenja, pogotovo u dugom osmom i devetom gemu, stiglo do 6:6. A, onda "ludnica" u taj-breku, Španac je izgubio četiri servisa, Kanađanin samo dva za slavlje 7:3.

Drugi set je sličio prvom, stim da je u osmom gemu Kanađanin napravio brej a zatim iskortistio drugu meč loptu za pobedu 6:3 i veliki trijumf Kanade.

Komentari (0)

Sport