Tenis

Kvalifikacije za Australijan open: Prošli Milojević i Stojanovićeva, Krunićeva ispala

Komentari

Autor: Euronews

10/01/2022

-

10:03

Kvalifikacije za Australijan open: Prošli Milojević i Stojanovićeva, Krunićeva ispala
Krunić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Troje srpskih tenisera našlo se na terenu već u prvom kolu, a dvoje ih je odnelo pobedu – Nikola Milojević u muškoj i Nina Stojanović u ženskoj konkurenciji. Aleksandra Krunić odmah je završila takmičenje.

Milojević je posle tri seta 152 minuta igrebio bolji od Argentinca Nikolasa Kikera 2:1 (6:4, 5:7, 6:2). Kiker, 216. igrač na ATP listi je pružio jak otpor srpskom teniseru, ali je u odlučujućem periodu Milojević pokazao kvalitet i dobio ga lako 6:2. 

U narednom kolu 12. januara Milojevića čeka 244. igrač sveta, Ukrajinac Vitalij Sačko kome je Belgijanac Zizu Bergs predao susret u trećem setu.

Nini Stojanović je Brazilka Laura Pigosi uspela da izvuče samo tri gema, pa je meč završen za manje od sat vremena – 6:1, 6:2. Stojanovićeva je igrala veoma dobro i naredna rivalka biće joj 20-godišnja Amerikanka Hejli Baptist koja je prethodno dobila iskusnu Samantu Mari u tri seta.

Krunićeva je poražena od Slovakinje Rebeka Sramkova 2:0 (6:3, 6:1). Sve je takođe rešeno za manje od sat vremena, Krunićeva je u durgom setu uzela samo jedan od četiri svoja servisa.

Komentari (0)

Sport