Tenis

Tomić ipak pozitivan koronu: Teniser igrao zaražen u kvalifikacijama za Australijan open

Komentari

Autor: Euronews

13/01/2022

-

10:08

Tomić ipak pozitivan koronu: Teniser igrao zaražen u kvalifikacijama za Australijan open
Bernard Tomić - Copyright AP Photo/Jim Rassol

veličina teksta

Aa Aa

Kontroverzni teniser, Bernard Tomić, dobio je pozitivan PCR test na koronavirus.

Tomić se pre dva dana, tokom meča kvalifikacija za Australijan open, žalio sudiji da je zaražen koronavirusom, a danas se ispostavilo da je bio u pravu.

Australijanac je u prvom kolu izgubio od ruskog predstavnika Romana Safijuljina 6:1, 6:4, a nakon susreta samovoljno je otišao u izolaciju.

"Sigurno ću u sledeća dva dana biti pozitivan na testiranju za koronu. Kažem vam. Platiću vam večeru ako ne budem pozitivan, a ako budem, vi ćete meni", rekao je tada Tomić sudiji i dodao:

"Ne mogu da verujem da nikoga ne testiraju. Igrači na teren dolaze nakon brzih testova u sobama. Nema PCR testiranja", poručio je australijski teniser.

Tomić je pred start sezone najavio veliki povratak, ali će ipak morati još malo da se strpi.

"I dalje se osećam bolesno. Ipak lošije se osečam psihički, nego fizički, jer sam bio motivisan da se vratim i pokažem javnosti da mogu da budem teniser kakvog su očekivali. Razočaran sam što me je virus sprečio u tome", rekao je Tomić.

Australijski teniser je najbolji plasman na ATP listi ostvario u januaru 2016. kada je postao 17. igrač sveta. Osvojio je četiri titule u karijeri, a najzapaženiji rezultat na Grend slemovima, napravio je na Vimbldonu 2011, kada je stigao do četvrtfinala.

Tekuću sezonu počeo je kao 257. teniser sveta. 

Komentari (0)

Sport