Tenis

Đokovićev let iz Australije postao najpraćeniji minut nakon puštanja signala

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/01/2022

-

18:14

Đokovićev let iz Australije postao najpraćeniji minut nakon puštanja signala
Đokovićev let iz Australije postao najpraćeniji minut nakon puštanja signala - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Let aviona kojim srpski teniser Novak Đoković putuje iz Australije u Dubai postao je najpraćeniji na platformi "Flight Radar" samo minut nakon što je aktiviran signal.

Kako se navodi na Tviter nalogu ove popularne internet-stranice, Đokovićev let trebalo bi da traje oko 13 sati. S obzirom na to da je po našem vremenu poleteo oko 12:50, to znači da bi u Dubai trebalo da stigne tek oko 2:00 posle ponoći. 

Podsetimo, najbolji teniser sveta Novak Đoković deportovan je Australije nakon što je izgubio spor pred sudom te zemlje i nakon što mu je uskraćena viza. On je u Australiju došao kako bi se takmičio na prvom grend slemu sezone, ali je naišao na neočekivane probleme sa vizom. 

Nakon što je prvobitno dobio  spor protiv Australijskog suda i odlučeno je da bi trebalo da ostane u zemlji, ministar za imigraciju Aleks Houk preinačio je ovu odluku, pa je na ponovnom suđenju Đoković izgubio.

U izjavi nakon presude, Đoković je rekao da je razočaran, i zahvalio svima koji su mu pružali podršku tokom ovih 11 dana koliko je trajala drama u Australiji.

Australijski premijer Skot Morison danas je pozdravio odluku federalnog suda koji je podržao ukidanje vize Novaku Ðokoviću, navodeći da će ta odluka pomoći "da granice Australije ostanu jake i bezbedne". Srpskom teniseru sada preti i zabrana ulaska u Australiju u roku od tri godine, a moraće i da snosi sve sudske troškove, koji prema spekulacijama pojedinih medija iznose oko 500.000 dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport