Uskoro opširnije

Ðoković vlasnik 80 odsto danske firme koja razvija tretman za kovid

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

19/01/2022

-

17:36

Ðoković vlasnik 80 odsto danske firme koja razvija tretman za kovid
Ðoković vlasnik 80 odsto danske firme koja razvija tretman za kovid - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić, profimedia, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković vlasnik je 80 odsto udela u danskoj kompaniji QuantBioRes, koja ima za cilj da razvije medicinski tretman za borbu protiv kovida 19, rekao je direktor te kompanije za Rojters.

CEO kompanije Ivan Lončarević, koji je sebe opisao kao preduzetnika, objasnio je da je investicija obaveljena u junu 2020. godine, ali nije rekao o kojoj sumi je reč.

QuantBioRes ima oko 11 istraživača koji rade u Danskoj, Australiji i Sloveniji, sudeći prema Lončarevićevim rečima. On je precizirao da oni rade na tretmanu, a ne na vakcini.

Dodao je i da se očekuje početak kliničkih ispitivanja u Britaniji ovog leta. Portparol Novaka Đokovića nije odgovorio na pitanja u vezi sa kompanijom.

Profimedia

 

Na sajtu centralnog poslovnog registra u Danskoj vidi se da su vlasnici 80 odsto udela Novak (40,8 odsto) i Jelena (39,2 odsto) Đoković.

Čime se bavi kompanija?

Na sajtu kompanije piše da ona razvija tretman i lek za retroviruse i tezistentne bakterije.

"Naš visokokvalifikovan tim biohemičara, fizičara, inženjera i programera vredno je radio da dovede "KvantBioRes" na mesto predvodnika industrije", stoji u odeljku "O kompaniji" i dodaje se: "Da bismo obezbedili odlična rešenja, posvećujemo vreme i resurse da precizno predvidimo hemijska i fizička svojstva molekula, što može biti korisno u mnogim oblastima nauke, posebno u medicini".

Piše i da je sedište kompanije u Kopenhagenu u Danskoj.

profimedia

 

Podsetimo, Novak Đoković je preživeo pravu dramu u Australiji u protekle dve nedelje kada mu je prvo bila odobrena viza na osnovu medicinskog izuzeća jer je 16. decembra preležao kovid 19, da bi mu zatim Federalni sud u drugom ročištu uskratio vizu čega je morao da napusti Australiju i onemogućeno mu je da brani titulu na Australijan openu u Melburnu.

ATP je tokom dana obavestio tenisere da je od Vlade Francuske dobio mejl sa naznakama da će doći do promene medicinskog protokola i da nevakcinisani sportisti neće moći da učestvuju na takmičenjima u ovoj zemlji. U dopisu nije jasno naznačeno šta podrazumeva definicija "medicinsko izuzeće" za Ronal Garos koji se igra u maju ove godine i da li će Novak Đoković, ali i ostali nevakcinisani teniseri moći da učestvuju i na koji način.

Komentari (1)

Slavica D J

19.01.2022 18:35

Bravo Nole,pametna glavo!Ono što te ne ubi, to te ojača!Neka je sa srećom ova pametna investicija!

Sport