Tenis

Kecmanović najavljuje borbu i sa Monfisom: Došao sam do ove faze, neću sad da stanem

Komentari

Autor: Euronews

21/01/2022

-

09:19

Kecmanović najavljuje borbu i sa Monfisom: Došao sam do ove faze, neću sad da stanem
Kecmanović - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

veličina teksta

Aa Aa

Jedini srpski predstavnik na Australijan openu Miomir Kecmanović briljira, posle tri i po sata igre eliminisao je 25. nosioca Lorenca Sonega (3:1) i u osmini finala igraće protiv Gaela Monfisa.

„Dobro sam odigrao. Najbitnije mi je bilo to što sam ostao smiren i što sam opet u najbitnijim momentima uspeo da izvučem najviše iz sebe. Zadovoljan sam što pokazujem to iz dana u dan, nadam se da ću tako i da nastavim“, istakao je Monfis.

Kaže da ga nije pokolebao izgubljen drugi set iako je u taj breku vodio 6:3 i propustio tri set lopte.

„Od početka meča sam znao da neće sve ići onako kako zamišljam i da ću morati da se borim. Želeo sam da na terenu ostavim sve što je bilo u meni, nisam želeo da propustim priliku koju sam dobio. Nisam dopustio da me bilo šta poremeti“.

 

 

Čini se da je 77. igrač sveta imao više energije od rivala.

„U odličnoj sam kondiciji, sada mogu sve igrački da iznesem, pa dobri udarci dolaze ne samo u početku mečeva. Sve na čemu smo radili sada daje rezultat. Još nisam razgovarao s trenerom Davidom Nalbandijanom, ali čuću se s njim. Nisam još ni pogledao telefon, ne znam koliko je čestitki, ali uživaću sada dok gledam, ne može ništa da mi pokvari ovaj osećaj“.

Kecmanović se ponovo zahvalio navijačima koji su ga zdušno bodrili.

„Bili su mnogo dobri. Vidi se da im je stalo, drago mi je zbog toga, nadam se da će takav slučaj biti i u nedelju“.

Kecmanović je već igrao sa Gaelom monfisom zna šta ga očekuje u osmini finala.

„Neće biti lako. Došao sam do ove faze, ne vidim razlog zašto ne bih mogao da nastavim. Treba da se čujem s Davidom, i on je igrao nekoliko puta protiv njega, tako da će imati savete. Tek treba da analiziramo i da se dogovorimo. Monfis je šoumen, voli da pravi spektakl za sve – biće i dobrih poteza, braniće se i vraćaće, tako da ne očekujem lake poene. Samo, ovaj put sam spreman. Gledaću i ja da pritisnem kad god se ukaže prilika“, najavio je Kecmanović.

Komentari (0)

Sport