Tenis

Kecmanović ne tuguje posle eliminacije: Dao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno

Komentari

Autor: Euronews

23/01/2022

-

12:51

Kecmanović ne tuguje posle eliminacije: Dao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno
kecmanović - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

veličina teksta

Aa Aa

Miomir Kecmanović je eliminisan od Gaela Monfisa na Australijan openu 3:0 u osmini finala i nije nezadovoljan prikazanim na Grend slemu.

Ostvario je Miomir najveći uspeh na Grend slemovima plasmanom u osminu finala jer je do sada stizao samo do drugog kola, a protiv 20. tenisera sveta pružio je dobru igru. Ipak, u odsudnim momentima iskusni Francuz pokazao je iskustvo i klasu.

„Gael je igrao jako dobro tokom celog meča. Nije mi dao mnogo prilika, ali dao sam sve od sebe, nažalost, nije bilo dovoljno. Planirao sam da ja pritiskam kad god mogu, da mu ne dam vremena da igra šta hoće, znao sam da može više da istrči od mene i da stigne. Morao sam da igram ovako, ali on je uspevao da nađe vinere iz teških pozicija, nekada je i nerezonski pogađao. Da mu nisu neke lopte ušle, ko zna šta bi bilo, ali ušlo je…“, počeo je Kecmanović.

 

 

Kad zaokruži turnir, pobede protiv Karuza, Pola i Sonega, može da bude zadovoljan igrom koju je prikazao.

„Fenomenalna nedelja je iza mene, postigao sam nešto što dosad nisam. Neke stvari sam pokazao na terenu koje dosad nisam, što me čini presrećnim, jer smo radili na promenama, kako bih bio bolji igrač. Danas je Monfis bio bolji kada se lomilo. Trenutno sam premoren, ali zadovoljan sam igrom, ne mogu da se ljutim na sebe. Najviše sam popravio fizičku spremu. Mogao sam da odigram četiri meča na tri dobijena, uspeo sam da izdržim. Prethodnih godina nisam mogao toliko da igram, niti da držim nivo tako dugo. Na terenu takođe, pokazujem veću energiju i želju, više grizem, uspeo sam mentalni deo da preokrenem u boljem smislu“.

Kecmanović će provesti u Beogradu sedam dana pre odlaska na šljaku Buenos Ajresa, gde će se videti i sa svojim trenerom Davidom Nalbandijanom.

„Idem kod Davida da radimo malo, biće uz mene tamo. Sviđa mi se kako razmišlja, kakvu energiju ima, dosta je stvari promenio. Prošle godine se to nije videlo, jer nisam dobio ništa, ali sada polako pokazujem sve to na čemu smo radili. Bolje se nameštam na loptu, bolje se krećem, ne pokušavam više da uradim udarac samo rukom. Videćemo mogu li da zadržim ovakav nivo, nadam se da mogu. Ipak, ima još milion stvari koje mogu da uradim, nadam se da ću još uspeti da poboljšam servis“, nada se srpski teniser.

Komentari (0)

Sport