Tenis

Prva podržala Đokovića pa ostvarila nejveći uspeh na AO: Suze Aliz Korne posle sjaja u Melburnu

Komentari

Autor: Euronews

24/01/2022

-

09:46 >> 10:06

Prva podržala Đokovića pa ostvarila nejveći uspeh na AO: Suze Aliz Korne posle sjaja u Melburnu
Aliz Korne - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

veličina teksta

Aa Aa

Iskusna 32-godišnja francuska tenisera Aliz Korne napravila je iznenađenje na Australijan openu jer je u osmini finala eliminisala Simonu Halep 2:1 (4:6, 6:3, 6:4) i prvi put u karijeri stigla do četvrtfinala nekog Grend Slema iz 63 pokušaja!

Teniserka koja je prva podržala Novaka Đokovića u australijskog golgoti i dala primer ostalima na koji način treba podržati kolegu, nije mogla da obuzda emocije posle završnog udarca. Suze su same potekle što je na neki način bila i nagrada za njen stav u životu.

 

 

Pala je i u zagrljaj Jelene Dokić koja ju je intervjuisala po završetku meča, što je i nekada najboljoj teniserki sveta bilo dirljivo pa je i ona pustila suzu.

 

 

"Izvini što sam emotivna, objasniću ti kasnije. Čudesno. Bitka sa Simonom, pa sa ovom vrućinom. Posle 30 minuta igre obe smo umirale na terenu, a igrale smo dva i po sata, celim srcem. Čestitke Simoni. Znam da se mučila. Divim joj se. Veliki je borac, primer za mene. Dobiti je, za moje prvo četvrtfinale, to je ostvarenje sna. Ne znam šta da kažem. Magično je", Aliz je rekla Dokićevoj koja ju je podsetila na propuštene meč lopte protiv Dinare Safine pre 13 godina.

 

 

Korne će se u borbi za polufinale sastati sa Danijelom Rouz Kolins koja je bilča bolja od Mertensove 2:1 (4:6, 6:4, 6:4).

Komentari (0)

Sport