Tenis

Nova senzacija kod teniserki: Veteranka Kanepi u super taj breku eliminisala Sabalenku

Komentari

Autor: Euronews

24/01/2022

-

14:04 >> 14:13

Nova senzacija kod teniserki: Veteranka Kanepi u super taj breku eliminisala Sabalenku
Kanepi - Copyright Tanjug/AP Photo/Hamish Blair, File

veličina teksta

Aa Aa

Veteranke su bile predodređene da danas naprave senzacije na Australijan openu. Posle pobede Aliz Korne (32) nad Halepovom, Kaja Kanepi, 36-godišnja teniserska iz Estonije, eliminisala je drugog nosioca turnira Arinu Sabalenku iz Belorusije u super taj breku 2:1 (5:7, 6:2, 7:6). Napravila je lično najbolji rezultat na Australijan openu, jer je na ostala tri Grend slema već je po dva puta igrala u četvrtfinalima, ali poslednji na US openu davne 2017. godine.

Kad je Belorusikinja dobila prvi set 7:5 uz brejk u 12. gemu činilo se da će rutinski ostvariti pobedu. Međutim, Estonka je sa dva brejka povela 4:0 u drugom setu i dobila ga sigurni 6:2.

 

 

I treći je Kanapi započela brejkom, da bi u sedmom ispustila čak četiri brejk lopte za vođstvo od 5:2. Drugi nosilac je izjednačila na 4:4, da bi Kaja opret napravuila brejk i servirala za pobedu. Propustila je četiri meč lopte i meč je otišao u super taj brek 6:6.

U igri do deset osvojenih poena 115. na WTA listi je napravila novu senzaciju, oduzela je pet servisa rivalki i slavila 10:7.

Iga Švjontek je u velikoj borbi posle dva sata i 28 minuta pobedila Rumunku Kirsteu 2:1 (5:7, 6:3, 6:3). Meč je bio prilično izjednačen, Kirstea je dobila prvi, da bi Poljakinja napravila dva brejka u drugom setu i čak tri u trećem za konačni trijumf. 

U četvrtfinalu Australijan opena kod žena će igrati: Barti (1) - Pegula (21), Krejčikova (4) - Kiz, Kolins (27) - Korne i Švjontek (7) - Kanepi.

Komentari (0)

Sport