Tenis

Španac odgovorio Šapovalovu: Grešiš, zaslužio sam dodatno vreme sudije

Komentari

Autor: Euronews

25/01/2022

-

12:26

Španac odgovorio Šapovalovu: Grešiš, zaslužio sam dodatno vreme sudije
Nadal i Šapovalov - Copyright AP Photo/Hamish Blair

veličina teksta

Aa Aa

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Australijan opena nakon pobede nad Denisom Šapovalovim u pet setova,

Pored velike borbe dva vrhunska tenisera, ovaj duel ostaće upamćen i po tome što je Kanađanin na samom početku drugog seta poručio glavnom sudiji u stolici da je korumpiran i to sve zbog toga što, po njegovom mišljenju, arbitar propustio priliku da kazni Nadala zbog odugovlačenja.

Šapovalov je nakon kraće rasprave sa sudijom razmenio i po koju reč sa Špancem na mreži.

"Pitao sam ga šta se dešava, nisam razumeo u tom momentu. Znam da sam uzeo sam dodatno vreme na kraju prvog seta, morao sam da promenim sve, mislim, iskreno, u tom slučaju, da je normalno na kraju seta da ti sudija da dodatno vreme, posebno u ovakvim uslovima, da možeš da promeniš odeću, ne možeš da igraš sa odećom u stanju kakva je bila moja u tom momentu. Sudija je rekao vreme, ali morao sam dodatnih 30 sekundi da promenim odeću, mislim da je fer da mi je Karlos dao dodatno vreme. Mislim da je pogrešio što je rekao vreme, jer je trebalo da sačeka da igrači budu spremni. Po mom mišljenju Denis nije bio u pravu, razumem da je izgubio set i hteo je da nastavi da igra. Ali, mislim da će shvatiti malo kasnije da greši", zaključio je peti teniser sveta.

Nadal će se za plasman u finale boriti sa boljim iz duela Gael Monfis - Mateo Beretini.

Komentari (0)

Sport