Tenis

Šapovalov nezadovoljan suđenjem: Nadal previše odugovlači, nije pošteno

Komentari

Autor: Euronews

25/01/2022

-

14:04 >> 14:14

Šapovalov nezadovoljan suđenjem: Nadal previše odugovlači, nije pošteno
Denis Šapovalov - Copyright Vince Caligiuri/Tennis Australia via AP

veličina teksta

Aa Aa

Denis Šapovalov bio je ljut tokom meča sa Rafaelom Nadalom zbog odugovlačenja španskog tenisera, a nakon poraza u pet setova u četvrtfinalu Australijan opena, objasnio je zašto se zamerio sudiji Karlosu Bernandesu.

Na početku drugog seta, Bernandes propustio priliku da kazni Španca zbog odugovlačenja, što se nije dopalo Kanađaninu, koji je potom prišao sudiji i rekao mu da je korumpiran. Ipak, kada su se stasti smirile, 14. igrač sveta je priznao da je preterao.

"Bio sam emotivan. Preterao sam kada sam rekao da je korumpiran, ali stojim iza svojih reči. Nije pošteno da Rafa toliko odugovlači. Bio sam spreman da igram, a sudija nije želeo da ga kazni zbog prekoračenja vremena", rekao je Šapovalov.

To nije bila jedina situacija koja je zasmetala kanadskom teniseru. Španac je nakon četvrtog seta iskoristio medicinski tajm-aut kako bi otišao do toaleta, što Šapovalovu u prošlosti nije bilo dozvoljeno u Melburnu.

"U četvrtom setu, isto kao i prošle godine kada meni nije bilo dozvoljeno da idem u toalet posle medicinskog tajm auta. Gde je kraj? Poštujem sve što je Nadal uradio i neverovatan je igrač. Ali moraju da postoje neke granice. Pravila. Bila je to velika pauza posle četvrtog seta i to mi je uništilo momentum. Mnogo je teže igrati. Nisam protiv Rafe, veliki je igrač. Međutim, teško je i frustrirajuće kada sportista igra protiv svega".

Kanađanin smatra da je Nadal povlaščen zbog onoga što predstavlja u ovom sportu.

"Svaki drugi meč koji sam igrao, tempo je bio brz jer su sudije poštovale ograničenje za pauzu. Nadal je između setova uzimao prevelike pauze. Ne osporavam da je morao da uzme medicinski tajm-aut, ali kako možete da uzmete medicinski i da imate u isto vreme pauzu za toalet? Nije mi jasno", rekao je Šapovalov.

Komentari (0)

Sport