Tenis

Veteranke posustale: Kolinsova i Švjontekova u polufinalu AO

Komentari

Autor: Euronews

26/01/2022

-

09:11

Veteranke posustale: Kolinsova i Švjontekova u polufinalu AO
Iga Švjontek - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

veličina teksta

Aa Aa

Veteranke tenisa nisu uspele da naprave još jedno iznenađenje. Aliz Korne je poražena od Danijele Roze Kolins 2:0 (7:5, 6:1), dok je Kaja Kanepi stala pred  Igom Švjontek 2:1 (4:6, 7:6, 6:3).

Bliža polufinalu bila je 36-godišnja Estonka Kaja Kanepi. Dobila je prvi set 6:4 protiv Poljakinje. Napravila je brejk u sedmom gemu, a onda je u devetom propustila čak pet set lopti.

Švjontekova je servirala za ostanak u meču, ali je Estonka uspela da snažnim forendima iskoristi petu set loptu i povede 1:0.

Drugi set je bio sjajan i veoma uzbudljiv. Obe teniserke su do sedmog gema naravile po dva brejka i ušle u taj brek. U njemu je Poljakinja odigrala odlično i dobila ga 7:2.

 

 

Izdao je servis Kaju u trećem setu, a verovatno i snaga. Izgubila je čak četiri svoja servisa, a dobar retrn i dva brejka bili su malo za podvig 6:3.

Švjontekova će u polufinalu igrati protiv Danijele Rout Kolins. Amerikanka je u igri nerava uspela da slomi Francuskinju Korne u prvom setu. Imala je vođstvo od 5:3, ali je Korne uspela da napravi brejk u devetom gemu, stigne do 6:5, a onda je 30. igračica na WTA listi napravila brejk i dobila prvi set 7:5.

 

 

U durgom je igrala samo Amerikanka, sa dva brejka povela je 5:0, a zatim dobila meč 6:1.

Komentari (0)

Sport