Tenis

Veliki preokret Medvedeva: Gubio 2:0, spasio meč loptu i došao do polufinala

Komentari

Autor: Euronews

26/01/2022

-

14:28

Veliki preokret Medvedeva: Gubio 2:0, spasio meč loptu i došao do polufinala
Medvedev - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

veličina teksta

Aa Aa

Ispao je Aleksander Zverev, u nokdaunu je bio i Danil Medvedev, ali je uspeo da napravi veliki proekret posle gubitka prva dva seta, spasio je meč loptu a zatim slavio 3:2, pa će Novak Đoković i dalje strepeti za prvo mesto na ATP listi posle Australijan opena!

Kada ATP bude 21. februara skidao bodove posle Australijan opena Novak Đoković će imati 9,015 bodova a Zverev će morati prvo da pobedi Stefanosa Cicipasa u polufinalu, a zatim i da podigne pehar, verovatno u duelu sa Rafaelom nadalom koji je favorit protiv Matea Beretinija.

Kanađanin Feliks Ože Aliasime sjajnom igrom bio je na korak od senzacije, ali nije izdržao pritisak pa je u četvrtfinalu poražen od Danila Medvedeva 2:3 (7:6, 6:3, 6:7, 5:7, 4:6).

Do 11. gema obojica tenisera su sigurno držala svoj servis. Kanađanin je onda iskoristio drugu brejk lopštu i poveo 6:5, međutim, Medvedev je odigrao najbolji gem i izjednačio na 6:6. U taj breku Feliks je slavio 7:4 i poveo 1:0 posle više od sata igre.

 

 

Rus je bio prilično iznerviran gubitkom seta, dok je Kanađanin dobio "krila" pa je na startu napravio brejk i poveo 3:0. Servis-volejom (85 odsto osvojenih poena) je potpuno neutralisao defanzivu Medvedeva koji je napravio za njega nestvarno veliki broj neiznuđenih grešaka. Sigurno je Feliks sačuvao svoj servis i rešio drugi set 6:3.

 

 

Mnogo je muka imao Medvedev na otvaranju trećeg seta, ali je nekako uspeo da ga dobije posle 10 minuta borbe. Imao je Feliks šansu u trećem gemu ali je propustio brejk loptu. Medvedev je nekako uspevao da održi servis i povede 5:4. Izdržao je Feliks pritisak na 15:30, imao je malo i sreće da se jedan lopta od zice odbije u polje pa je izjednačio na 5:5. Stigli su teniseri do taj breka, ali je on prekinut na kratko zbog zatvaranja krova. Pauza je prijala svetskom broju "dva", poveo je 5:1, pa je dobio 7:2 i smanjio na 2:1 u setovima.

Vodila se velika bitka u četvrtom setu, Kanađanin je dva puta imao po 30:0 na servis Medvedeva ali nije bio dovoljno pribran da ih i osvoji. Poveo je Feliks 5:4, imao je 30:30 na servis Medvedeva i stigao je do prve meč lopte. Međutim, Medvedev je odservirao sjajno i spasio se. Uspeo je dva puta dobro da odservira i stigne do 5:5. A, zatim da napravi drugi brejk u meču i povede sa 6:5. Kanađanin je gubio i snagu i koncentraciju, počeo je mnogo da greši, pa je Medvedev dobrim servisima posle male drame (bilo 40:0, pa 40:40) dobio gem 7:5 i izjednačio na 2:2.

 

 

Dobro je počeo Kanašanin peti set, poveo je 1:0, imao je 40:15 na servis Medvedeva i opet nije uspeo da napravi brejk. Ali, zato jeste Rus, koji je počeo da koristi sve greške rivala te je poveo 3:1. Imao je Feliks problema sa zglobom desne noge, ukazana mu je medicinska pomoć, ali nije hteo da odustane. Međutim, Medvedev je isksutvom uspeo da sačuva svoj servis Iako je u 10. gemu Kanađanin imao dve brejk lopte) i da pobedom 6:4 stigne do polufinala u meču koji je trajao više od četiri i po sata i u kome je bio na ivici ponora.

Komentari (0)

Sport