Tenis

Titula u dublu ostaje u Australiji: Kirjos i Kokinakis u finalu AO

Komentari

Autor: Euronews

27/01/2022

-

09:32

Titula u dublu ostaje u Australiji: Kirjos i Kokinakis u finalu AO
Kirjos - Copyright Tanjug/AP Photo/Simon Baker

veličina teksta

Aa Aa

Veliki dan za australijski tenis, titula u dublu na Australijan openu ostaće kod kuće. U finalu će igrati par Kirjos - Kokinakis protiv para Pursel - Ebden.

Bajku i san o tituli Nik Kirjos i Tanasis Kokinakis nastavili su pobedom u polufinalu protiv trećih nosioca Marsela Granoljersa i Orasija Sebaljosa sa 2:0 (7:6, 6:4).

Prvi set bio je veoma izjednačen a onda su Kirjos i Kokinakis odigrali odlično i dobili ga 7:4 u taj preku.

Na krilima navijača teniseri iz Asutralije su napravili brzi brejk u drugom setu, poveli su 3:0. Španac i Argentinac su vratili brejk što je do te mere iznerviralo Kirjosa koji je bes iskalio na reketu.

Međutim, Tanasis je odigrao briljantno u završnici za trijumf od 6:4. Kirjos mu je poleteo u zagrljaj iskazujući veliku emociju zbog uspeha.

„Igrao sam mnogo singl mečeva u ovakvoj atmosferi, ali biti ovde s Tanasisom je neuporedivo“, rekao je Kirjos.

Maks Pursel i Metju Ebden pobedili druge nosioce Radživa Rama i Džoa Salisburija sa 2:0 (6:3, 7:6) i zakazali prvo australijsko finale još od 1980. godine. Pre 42 godine par Edmondson-Vorvik bio je bolji od zemljaka Meknamara - Meknami 2:0. Poslednji Australijanac koji je podigao pehar u dublu bio je Džon Pirs koji je 2017. u paru sa Fincem Kontinenom bio bolji od braće Brajan.

Poznato je i finale u konkurenciji parova kod dama. Prvi nosioci Barbora Krejčikova i Kateržina Sinijakova bile su ubedljive protiv Veronike Kudermetove i Eliz Mertens 2:0 (6:2, 6:3).

Ana Danilina iz Kazahstana i Brazilka Beatriz Hadad Maja sa 2:1 (6:4, 5:7, 6:4) bile su bolje od drugih nosilaca Japanki Aojama i Šibahara. 

Komentari (0)

Sport