Tenis

Amerikanka iznenadila: Kolinsova protiv Barti u finalu AO

Komentari

Autor: Euronews

27/01/2022

-

12:30

Amerikanka iznenadila: Kolinsova protiv Barti u finalu AO
Kolins - Copyright Tanjug/AP Photo/Hamish Blair, File

veličina teksta

Aa Aa

Jedna favoritkinja (Ešli barti) Australijan opena je u polufinalu opravdala očekivanja, ali druga nije. Iga Švjontek, deveta teniserka na svetu poražena je u polufinalu od 28-godišnje Amerikanke Danijele Rouz Kolins 2:0 (6:4, 6:1). Za prvi Grend slem trofej Amerikanka će igratui u subotu protiv Ešli Barti, najbolje rangirane teniserke sveta.

Kolinsova je plasmanom u finale napravila najveći uspeh u karijeri. Do sada je igrala samo jedno polufinale u Melburnu 2019. godine i nije uspela da dođe do kraja.

Dobrim servisima i snažnim forhendima Kolinsova je silovito započela prvi set, napravila dva brejka i povela 4:0. Švjontekova je posle toga probudila, počela je da igra dobro, napravila je dva brejka, ali je posle 48 minuta Danijele osvijila set 6:4.

 

 

Kopi pejst prvog seta videli smo i u drugom. Kolinsova je ponovo povela 4:0 uz dva brejka, imala je i 30:30 u petom gemu, ali se Iga spasila i smanjila na 4:1. Međutim, Kolinsova nije dopustila scenario iz prvog seta, lako je dobila naredni gem i stigla na korak do pobede. Švjontekova se predala, pa je 28 vinerom na meču Kolinsova slavila 6:1 posle 78 minuta igre.

Komentari (0)

Sport