Tenis

Cicipas sumirao utiske nakon poraza: Današnji meč gledam kao lekciju

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2022

-

17:21 >> 17:22

Cicipas sumirao utiske nakon poraza: Današnji meč gledam kao lekciju
Stefanos Cicipas - Copyright AP Photo/Andy Brownbill

veličina teksta

Aa Aa

Grčki teniser Stefanos Cicipas sumirao je utiske nakon poraza od Rusa Danila Medvedeva u polufinalu Australijan opena.

Medvedev je slavio nakon dva i po sata sa 3:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:4, 6:1.

"Poraz je poraz... Borio sam se do poslednjeg poena, ali je on igrao bolje. Fokusiraću se na ono što je bilo dobro, a ne na negativne stvari. Sezona je duga, pred nama su brojne šanse i ja ću nastojati da pružim svoj maksimum, a nadam se da će mi ovo iskustvo pomoći da napredujem fizički i mentalno. Današnji meč gledam kao lekciju", rekao je Cicipas.

Dvojica tenisera sastala su se i prošle godine u polufinalu turnira u Melburnu, a Rus je tada slavio maksimalnim rezultatom.

"Igrao sam bolje nego prošle godine, kada sam bio iscrpljen posle duela sa Nadalom. Tada se nisam oporavio na vreme, dok sam ove godine bio u meču od prvog poena. Osećao sam se dobro, bio sam blizu. Tajbrejk u prvom setu je bio izuzetno važan. Da sam dobio taj set, meč bi bio drugačiji".

Njihov okršaj obeležila je rasprava Medvedeva sa sudijom nakon drugog seta, kada je Rus bio ljut zbog toga što je Grk konstantno dobijao savete od svog trenera i oca Apostolosa Cicipasa, tokom poena.

"Nisam previše obraćao pažnju na to. Znam da neki igraći vole da rade te stvare kako bi uticali na vas mentalno. Možda im je to deo taktike. To je u redu. On svakako nije najzrelija osoba", rekao je četvrti teniser sveta.

Za kraj se osvrnuo se i na igru Medvedeva.

"On je sjajan takmičar, trči kao maratonac, može tako satima. Međutim, nisam siguran da tako može dugi. Pričam iz iskustva drugih igrača i šampiona, grend slem šampiona koje sam gledao, takav stil je imao veliki uticaj na njihovo telo. Ali poštujem to što može toliko da trči i da se daje za svaki mogući poen. Da, veliki je borac, jedan od najvećih uz Nadala. Mislim da može do titule, dodao je Grk.

Komentari (0)

Sport