Tenis

Nadal posle trijumfa na AO: Osećaj je neverovatan

Komentari

Autor: Euronews

30/01/2022

-

15:42

Nadal posle trijumfa na AO: Osećaj je neverovatan
Rafael Nadal i Danil Medvedev - Copyright Tanjug/AP Photo/Patrick Hamilton

veličina teksta

Aa Aa

Španski teniser Rafael Nadal nakon pobede u finalu Otvorenog prvenstva Australije, prvog grend slem turnira u sezoni rekao je da je osećaj neverovatan i istakao da će se potruditi da učestvuje i naredne godine.

”Težak je trenutak za Danila, neverovatan je šampion. Nekoliko puta sam imao šanse na ovom turniru da ponesem trofej. Nemam sumnje da će i Medvedev podići ovaj trofej nekoliko puta, fantastičan je i čestitam i njemu, kao i njegovoj porodici i timu i želim mu sve najbolje u budućnosti. Ovo je bio jedan od najemotivnijih mečeva u mojoj karijeri. Neverovatan osećaj, pre mesec dana nisam ni znao da li ću nastupati ali eto podigao sam trofej. Zahvaljujem se svima koji su me podržavali od kako sam došao ovde. Daću sve od sebe i potrudiću se da učestvujem i sledeće godine.”

Danil Medvedev je kao i Nadal bio vidno iscrpljen posle spektakularnog finala i skoro pet ipo sati igre.

”Teško je da govorim posle pet ipo sati meča i poraza. Čestitam Nadalu, bio sam zapanjen. Tokom meča sam pokušavao da igram a posle sam ga pitao da li je umoran i kako je živ. Ovo je bilo ludilo. Podigao je svoj nivo posle drugog seta, mislio sam da će se umoriti. Čestitam i mom timu.”

Komentari (0)

Sport