Tenis

Đoković najbolji i kada ne igra: Novak započeo 358. nedelju na čelu ATP liste

Komentari

Autor: Euronews

31/01/2022

-

09:33 >> 09:36

Đoković najbolji i kada ne igra: Novak započeo 358. nedelju na čelu ATP liste
Novak Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je danas 358. nedelju na čelu ATP liste i nastavlja poteru za legendarnom Štefi Graf, koja je sa 377 nedelja na vrhu WTA liste apsolutni rekorder po ovom parametru.

Epilog finala jučerašnjeg Australijan opena u kojem je Rafael Nadal u pet setova, i nakon velikog preokreta savladao Danila Medvedeva, uticao je da srpski teniser ostane bez čelne pozicije po broju osvojenih Grend slemova, ali je zadržao onu na rang listi ATP.

Jer, Rafael Nadal je trijumfom u Melburnu postao prvi čovek u istoriji tenisa koji je stigao do 21. titule na četiri najvažnija svetska turnira, dok su Novak Đoković i Rodžer Federer ostali na 20, pa će do kraja godine će pokušati da stignu i prestignu Španca.

Rafi je ovaj trijumf sačuvao petu poziciju na ATP listi, ali se četvrtoplasiranom Stefanosu Cicipasu približio na svega 295 bodova zaostatka, a trećeplasirani Aleksander Zverev mu beži samo 905 poena.

Kako će ATP lista izgledati u narednom periodu najviše će zavisiti od turnira u Roterdamu, gde će učestvovati Danil Medvedev, i onog u Dubaiju koji će biti prvi ovogodišnji za Novaka Đokovića, budući da mu je zabranjeno da učestvuje na tek završenom Australijan openu. Ukoliko najbolji teniser sveta trijumfuje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sigurno će ostati na čelu ATP liste.

Komentari (0)

Sport