Tenis

Zverev preti Đokoviću: Priznaje da je u Melburnu bio loš, iz Monpeljea kreće u napad na prvo mesto ATP liste

Komentari

Autor: Euronews

01/02/2022

-

10:24

Zverev preti Đokoviću: Priznaje da je u Melburnu bio loš, iz Monpeljea kreće u napad na prvo mesto ATP liste
Zverev - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

veličina teksta

Aa Aa

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je završni masters i imao priliku da na Australijan openu dođe do prvog mesta na ATP listi, ali je u Melburnu bio izuzetno loš. Treći teniser sveta je takmičenje završio već u osmini finala, gde je u tri seta poražen od Denisa Šapovalova.

Olimpijski šampion iz 2021. godine se prijavio za turnir u Monpeljeu odakle želi da započne seriju pobeda i time ostvari zacrtan cilj u ovoj godini, a to je svrgavanje Novaka đokovića sa prve pozicije ATP liste. 

"Iza mene je jedan jako loš turnir. Osećao sam veliki pritisak, imao sam želju da postanem najbolji teniser sveta, ali nisam izdržao. Odigrao sam izuzetno loše i nisam zaslužio ništa bolje od ovoga što sam ostvario. Rafael Nadal i Danil Medvedev su bili sjajni i zaista je potrebno da im čestitamo na sjajnim igrama, pogotovo u finalu", rekao je Zverev, a zatim pričao o novim obavezama:

"Volim da igram u Monpeljeu. Ovde se osećam sjajno, sviđa mi se grad, vreme, a na kraju krajeva 2017. godine sam i trijumfovao na ovom turniru. Verujem da ću na ovom turniru biti na mnogo boljem nivou".

Olimpijski šampion takmičenje u Francuskoj počinje 8. februara, a na putu do finala može da  se sastane protiv Gaela Monfilsa, Davida Gofina i Alehandra Davidoviča Fokine.

Komentari (0)

Sport