Tenis

Nova neizvesnost oko Đokovića: Na Indijans Velsu mogu da igraju samo vakcinisani

Komentari

Autor: Euronews

10/02/2022

-

12:15 >> 12:21

Nova neizvesnost oko Đokovića: Na Indijans Velsu mogu da igraju samo vakcinisani
Novak - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković prijavljen je za Masters turnir serije 1.000 u Indijan Velsu koji počinje 7. marta, ali njegovo učešće sada se dovodi u pitanje jer je organizator jasno saopštio da će na Mastersu moći da učestvuju samo vakcinisani teniseri.

„BNP Paribas Open će zahtevati validan dokaz o potpunoj vakcinaciji da bi ušao u teniski kamp Indijan Velsa na turnir. Smernice za igrače su regulisane protokolima koje su uspostavila njihova nadležna upravljačka tela, WTA i ATP, kao i sva ograničenja koja su uspostavile Sjedinjene Američke Države u vezi sa statusom vakcinacije međunarodnih putnika koji ulaze u zemlju", stoji u saopštenju organizatora Mastersa.

 

 

Đoković je u sudskim spisima u vezi slučaja na Australijan openu potvrdio da nije vakcinisan i veliko je pitanje da li će promeniti stav u vezi sa vakcinacijom. Ukoliko ga ne promeni, izvesno je da neće učestvovati na turnirima u SAD, a posle najavama promena kovid protokola u Francuskoj i Engleskoj možda će iz istog razloga ostati uskraćen da brani titule na Rolan Garosu i Vimbdlonu.

Novak je na potezu, ostaje manje od mesec dana do početka Mastersa.

Komentari (0)

Sport