Tenis

Novak posle preokreta: Svidelo mi se što sam imao zaostatak od dva seta

Komentari

Autor: Euronews

07/06/2021

-

19:30

Novak posle preokreta: Svidelo mi se što sam imao zaostatak od dva seta
Novak posle preokreta: Svidelo mi se što sam imao zaostatak od dva seta - Copyright Tanjug AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa nakon pobede nad Lorencom Musetijem. Italijan je zbog povrede prepona predao meč pri rezultatu 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0 za Đokovića. 

Uprkos velikom nedostatku posle dva seta, srpski teniser ističe da nije bio nervozan.

"Mislim da sam nervozniji bio kada sam počinjao meč nego kada sam gubio 2:0. Iskreno, čak mi se na neki način i svidelo to što sam imao zaostatak od dva seta. Nisam mogao da pronađem svoj ritam, ali čestitam i Lorencu jer je igrao dobro u ključnim trenucima. U trećem setu sam se osećao drugačije. Bio sam potpuno drugi igrač, mao sam bolji osećaj, bio sam samouvereniji i igrao onako kako je trebalo od samog starta. Video sam da je od trećeg seta Lorenco počeo da se troši fizički. Napravio sam veći pritisak i tu je bio kraj", objasnio je Novak Đoković.

U mečevima koji se igraju na tri dobijena seta, najboljeg reketa sveta teško je savladati.

"Volim da igram na tri dobijena seta sa mlađim igračima. Uvek mislim da imam dobre šanse u takvim situacijama jer mogu da izmorim protivnika. Najveći broj takvih mečeva u svojoj karijeri sam dobio, mislim da imam bogato iskustvo. Nesrećan je slučaj što je morao da preda meč zbog povrede, ali se videlo da se mučio fizički tokom duela“.

Prisetio se Novak situacije kada je bio znantno mlađi i igrao teške mečeve.

"Kada sam bio mlađi nisam bio toliko fizički spreman i često sam bio prinuđen da predajem duele, neke od njih i ovde na Rolan Garosu. Sa druge strane, ni Museti nije prvi put izložen situaciji u kojoj igra pet setova, na taj način je pobedio Čekinata. Ponekad neiskusni igrači, mlađi, imaju veliku želju. Ipak, iskustvo je najbolji učitelj, ono vam pokazuje kojim redosledom treba šta da radite", objasnio je prvi igrač sveta.

Naredni protivnik Đokoviću biće Mateo Beretini, koji je bez borbe prošao u četvrtfinale Rolan Garosa nakon što se Rodžer Federer pre duela povukao.

Komentari (0)

Sport