Tenis

Rafael Nadal: Pobeda nad Medvedevom mi govori da stvari idu u pozitivnom smeru

Komentari

Autor: Euronews

26/02/2022

-

10:40

Rafael Nadal: Pobeda nad Medvedevom mi govori da stvari idu u pozitivnom smeru
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/AP Photo/Eduardo Verdugo

veličina teksta

Aa Aa

Španski teniser Rafael Nadal, podelio je utiske sa polufinalnog meča turnira u Akapulku, gde je u dva seta savladao Danila Medvedeva 6:3, 6:3.

Rus je posle finala Australijan opena, pretrpeo drugi poraz od Španca nakon svega mesec dana.

Nadal, ipak, nije želeo da poredi ovaj meč sa onim iz Melburna.

“Svaki duel je drugačiji. Uslovi su drugačiji i sve se menja. U ovom drugom setu je bilo neverovatnih poena. Odigrao sam nekoliko sjajnih udaraca na brejk loptama. Danil je igrao veoma agresivno, pokušavao je drop-šotovima, vinerima. Bio je to težak set. Imao sam sreće da ga dobijem jer je imao mnogo prilika, rekao je Nadal I dodao.

“Mislim da me je servis na ovom meču služio najbolje do sada na turniru. Uvek je teško igrati sa njim. Ovo je pobeda na visokom nivou koja mi pomaže i potvrđuje da stvari idu u veoma pozitivnom smeru. Finale u Akapulku mi mnogo znači“.

Španac je istakao da za sada ne oseća probleme sa stopalom, koje ga je mučilo u drugom delu prošle sezone.

“Nekad je bolje, nekad lošije. Sve zavisi od dana. Za sada se nosim sa time, igram bez ograničenja, a to nisam mogao u proteklih godinu i po dana. Mnogo puta sam igrao uz bolove. Sada to ne osećam, imam veliku energiju i uživam u svemu. Pokušavam da dam sve od sebe kako bih ostvario najbolje rezultate“, rekao je Španac.

Osvrnuo se i na finalni duel sa Kameronom Norijem, koji je u dva seta pobedio Stefanosa Cicipasa.

“Moram da budem spreman sto odsto. Biće to sasvim drugačije finale, Igram protiv tenisera koji je nedavno osvojio turnir i protiv kog moram da igram na najvišem nivou. Njegov nivo tenisa je visok, mnogo je napredovao od početka prošle godine i nastavlja tako i ove”, zaključio je Nadal.

Komentari (0)

Sport