Tenis

Endi Marej: Imam šansu na Indijan Velsu, pošto Novak nije tu

Komentari

Autor: Euronews

13/03/2022

-

20:13

Endi Marej: Imam šansu na Indijan Velsu, pošto Novak nije tu
Endi Marej - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

veličina teksta

Aa Aa

Britanski teniser Endi Marej plasirao se u treće kolo Indijan Velsa, nakon pobede od 2:1 (1:6, 6:2, 6:4) nad Japancem Tarom Danijelom.

Ovo je Mareju bila jubilarna 700. pobeda u karijeri, a nekadašnji najbolji teniser sveta rekao je posle meča da ima pristojne šanse na ovom turniru, pogotovu zbog toga što ne igra petostruki šampion - Novak Đoković.

Podsetimo, srpskom teniseru nije dozvoljeno da se takmiči u SAD, jer nije vakcinisan. Umesto njega, napravljena je "rupa" u žrebu jer je Grigor Dimitrov naknadno dodat kao 33. nosilac.

"Po originalnom žrebu, Novak je tu bio nosilac, sada je Grigor na njegovom mestu. To što Novak nije ovde otvara mi šansu u ovom delu žreba, ali sad igram sa Bublikom i on je imao veoma dobar start sezone, nije lako igrati protiv njega", istakao je Škot i dodao:

"On je veoma netipičan igrač, neverovatno je talentovan, ima veštine, može da odigra bilo koji udarac i da igra različito kada se poredi sa mnogim igračima. Mnogo rizikuje, dobro mu je krenulo ove sezone. Neće mi biti lako, ali ako budem igrao dobro, imam šanse".

Marej je istakao da mu 700. pobeda mnogo znači, a izjavio je i da je dao sebi zadatak da što pre stigne i do 50. titule. Za ispunjenje cilja potrebna su mu još četiri trofeja.

"To su mete koje sam sebi postavio krajem prošle godine. Nastaviću da se borim, prvi cilj sam ostvario, sada moram da se potrudim da ostvarim i drugi, još jedan jako važan cilj, ali svakako da je osećaj zbog ovog prvog veoma dobar. Hajde da idemo i do 800. pobede", zaključio je Mari.

Komentari (0)

Sport