Tenis

Beretini "pao" pre ponoći: Sledi novi klasik Đokovića i Nadala

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2021

-

23:10

Beretini "pao" pre ponoći: Sledi novi klasik Đokovića i Nadala
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Eule

veličina teksta

Aa Aa

U petak će, na stadionu "Filip Šatrije", Novak Đoković i Rafael Nadal u polufinalu Rolan Garosa 58. put ukrstiti rekete. Srpski teniser je do novog klasika sa svojim najvećim rivalom stigao nakon pobede protiv Matea Beretinija – 6:3, 6:2, 6:7, 7:5.


Meč je završen malo pre ponoći, posle tri i po sata velike borbe.

Delovalo je da će se sve brzo završiti, jer je Đoković odigrao sjajno prva dva seta, dobivši ih prilično lako i ubedljivo. Nešto jači otpor Italijan je pružio u trećem setu, ali je i pored toga izgledalo da će srpski teniser posle njega završiti meč.

 

 


Tako, ipak, nije mislio deveti nosilac, koji je nošen podrškom sa tribina uspeo da odigra nekoliko vrlo dobrih poena, dok je Đoković u par navrata početnički pogrešio, pa je duel posle uzbudljivog taj-brejka otišao u još jedan set.

Bližilo se 23 sata i publika je zbog mera zaštite od koronavirusa u Francuskoj bila dužna da napusti tribine, ali ona to nije želela. Usledilo je nekoliko opomena i konačna reakcija, kada je svima postalo jasno da se nešto mora preduzeti kako bi se ispraznio stadion "Filip Šatrije". Igrači su zamoljeni da se povuku u svlačionice, što su i učinili nakon čega su redari polako ispratili navijače.

Brzo su Beretini i Đoković nastavili meč. Bilo je izjednačeno i bez brejka sve do 12. gema. Đoković je osetio momenat, odigrao najbolje što zna i konačno realizovao treću meč loptu.

Ne pamti se kada je Đoković imao takvu erupciju emocija kao u sredu uveče kada je eliminisao Beretinija.

 

 


Njegova reakcija oduševila i čuveni komentatorski trio Barbaru Šet, Matsa Vilandera i Mišu Zvereva.

U prvom četvrtfinalu odigranom u sredu, Rafael Nadal plasirao se u polufinale pošto je pobedio Argentinca Dijega Švarcmana 3:1 - 6:3, 4:6, 6:4, 6:0.

Komentari (0)

Sport